Katten är en glad, vaken, nyfiken o mjuk hane. Han fungerar utmärkt med andra hundar. Är inte skällig o lämnar över vaktande av tomt m.m till andra hundar. Katten är lättlärd o gillar att lära sig nya saker. Han har sedan tidigare två kullar, en i Sverige o en kull i Finland. 
 
 
Valparnas första tid i kenneln: 
De första 4-5 veckorna bor valparna med Poddan i vårt sovrum. De har en egen ”valplåda” de är i där de får vara ifred. Under dessa veckorna är inga besökare välkomna hem till oss för att hälsa på valparna. Det är viktigt för mig som uppfödare att man respekterar detta.  
Mellan 5-6 veckor flyttar de ner i vårt kök/allrum. Där blir de vana vid ljud från tv, dammsugare mm. Vid dessa veckor börjar jag att sakta ta emot besök korta stunder. Jag tycker det är viktigt att valparna får träffa olika människor samt barn redan i tidig ålder.
När vädret tillåter kommer de få vara ute , vi har stor tomt ca 2.500kvm som är härlig att röra sig fritt på.
Basal omvårdnad som att klippa klor  mm gör jag 1 ggr i veckan. Vid 8 v så åker vi bil till veterinären för att chippa, besikta och vaccineras. Alla har förstås stamtavla utfärdad av Svenska Kennelklubben. Vid 8 veckors ålder får valparna även sitt första bad.
 
Du som valpköpare kommer inte att få välja valpen själv, du får gärna ha önskemål om vilken individ du gillar bäst osv men det är i slutet jag som uppfödare som placerar den valpen jag anser kommer passa bäst in i just er familj.  Detta beslut kommer att göras efter att jag träffat alla valpköpare och vi har kommit överens om ni vill/får köpa valp från mig.
Hur valpen utvecklas har ni blivande valpköpare stort ansvar för. Det gäller att ge i en lagom mängd. Lagom med motion både i stad och skog/mark, hjärngympa . Det är viktigt att inte överträna en valp, då detta kan leda till stress. En bra start är att gå valpkurs till att börja med, där får man en bra grund att bygga vidare på.