CANDY1

 

                             Candy har nu flyttat till en ny toppen familj,  1/11 2021.

 

Vi har en MAS- miniature american shepherd  tik , 13 månader för omplacering.

 

Candy är en tjej  som är röntgad med HD D, hon kommer därför tas ut ur vår framtida avelsplanering.

Candy kommer från Italien , hon är Blue Merle med NBT .

Hon behöver en del social träning, hon behöver lite extra tid när det gäller främmande människor. Hon tycker mycket om barn som hon har träffat här hos mig. Hon har ett stort föremålsintresse och är lätt att motivera för träning. Jag kan tänka mig att Nose Work kan passa henne. Även spår och lydnad passar henne. Hon är snabb och kvick i sina kroppsrörelser. Men Agility är inget för henne i framtiden.

Vi letar efter hem kanske för dig som bor mer på landet där hon kan springa fritt ibland. Hon kommer alltid på inkallning . Candy har en del resursvakt i sig mot andra hundar men aldrig mot människor. När hundarna får ben tex så  stjäl hon de andras o har dem hos sig. Men hon har inte så starkt så hon bråkar med de andra.

 

Candy är alltid på gott humör,  hon har en del "will to please" i sig , vill träna och är lättmotiverad .

Hon har inga problem med hundmöten vid våra promenader .

 

Så vi letar efter ett lämpligt hem där du vill träna och ge henne ett förevigt hem. Genom att hålla henne välmusklad med varierande träning så kommer hon få ett bra liv.

Hon säljs för en symbolisk summa , och kommer vara veterinärbesiktad , vaccinerad mm innan flytt.

Det går bra att  maila mig och berätta vad och vilket hem ni kan erbjuda.

 

maritha@elodata.se

 

Vi har inga valpar till salu,  vi planerar en kull mellan Skorpan och  Prince  2022 (vår).

 

 Myran har nu flyttat till en egen familj.  Önskar Jeanette stort lycka till med era planer.

                                                                         2021-07-07

                           

 

          MYRAN

Hon är född 2021-02-18

Svart/trefärgad

Jag har bestämt att släppa Myran till någon som vill träna och ge henne en meningsfull vardag.

Hon passar inte in i en stor flock så därför önskar jag ett hem till henne utan andra hundar. 

 

 

Myran har mycket energi  , är lättlärd och framåt. Hon kan hålla lite distans till nya människor men det släpper efter några minuter. 

Hon har en klämskada i sin svans , den yttersta delen på svanstoppen är böjd. Den skadan är röntgad och det finns intyg på att det varit en fraktur ,det är inget som märks på henne.

 

 M Y R A N   

 

5 V  //   5 månader  

 

 LB a new starMyran2Myran3

 

 

 

 

 

                                                                            2021 -04-18

Nu har valparna flyttat till sina nya familjer. De har fått fina familjer som kommer förvalta dem väl.  Jag önskar alla lycka till , vi har bra och fin kontakt framöver. 2 tjejer blev kvar här hemma, så nu blir det valpträning 100% x 2. Snart ska vi börja på valpkurs.

 

Det har kommit in några intressanta familjer som är intresserade av Douglas, tyvärr så har de mailen försvunnit. Hoppas ni tittar in här och hör av er igen.

 

 

2021-02-28
Jag har nu tagit beslutet om att lägga ut Douglas för omplacering. Douglas är av rasen Australian Shepherd och är 6 år gammal.
För mer information se fliken Adults - Adults for sale. Maila gärna för intresse så återkommer jag så fort möjligheten finns. Just nu är det mycket med valparna och jag har inte alltid möjligheten att svara på samtal.

 

 
2021-02-26
Nu är valparna födda. Skorpan (mas) fick 5 st härliga fina valpar som nu är 1 vecka gamla. Alla valparna och mamma Skorpan mår bara bra.
 
Poddans valpar är födda de med, de kom i rasande fart direkt när Skorpan var klar.
3 fina tikvalpar  blev det.
Det kommer att finnas  fotalbum på valparna som kommer att uppdateras varje vecka,
Alla valparna är tingade.
 
 
 
2021-02-13
Det kommer fortfarande in många mail om mas -valpar.
En del vill ha med blå ögon och en del med andra färgönskemål.
Jag vill bara informera om att jag inte tar någon som helst hänsyn till ögonfärg eller  andra önskemål om färger.
Skorpan kommer att få de valpar hon får . 
Det finns blå anlag i ögonen  men för mig spelar det ingen roll. Man får inte heller som valpköpare välja valp ur kullen , det är jag som uppfödare som har kunskapen om hur de utvecklas och det är jag som ser till att  varje valp så gott det går ska passa in i den blivande nya familjen.
En del personen tror att de ska kunna välja själva men för att inte bli besviken så vill jag informera er detta nu.
 
Nu är det bara 5-6 dagar kvar innan valparna kommer , jag kommer att uppdatera här så snart jag kan.
Nu hoppas vi på att det blir bra och fina valpningar.
 
 
2021-02-08 
 
Alla valparna är nu tingade / All puppies are now reserver for new homes!  
 
If there is any changes I will contact the next familu on the list, thanks for showing your interest more puppis are planned in the future
 
 
Nu börjar det närma sig valpning,  det är knappt 3 veckor kvar.
Jag har kontaktat några personer/familjer som har anmält intresse. 
Jag mailade dem igår , om de inte hör av sig inom några dagar kommer jag att kontakta fler av er som visat intresse.
Kanske man har hunnit  köpa av någon annan uppfödare medans man har väntat.
Om allt går som planerat så kommer valparna att flytta i slutet av april under V 16 .Men det beror på är de föds.
 
 
 
Vi har nu fått bekräftat genom Ultraljud att Skorpan är dräktig, Valparna beräknas komma V 8.
Även Poddan, (Podengo) är dräktig . Valparna beräknas komma V 7.
 
Nu har vi parat Skorpan ( MAS) och Poddan (Podengo)
Jag kommer att göra ultraljud på dem för att bekräfta ultrajud det blir i slutet av Januari.
 
 
 
  
 Vi önskar alla vänner en riktigt GOD JUL och  GOTT NYTT ÅR
Jag vill uppdatera er som väntar på valp , Skorpan verkar dröja med sitt löp men vi hoppas det kommer igång snart
Alla ni som har kontaktat via intresseformuläret och mail  det kommer svar men det kommer in så otroligt många så jag hinner inte svara på samma dag. 
Vi vänta på löpet .....
 
 
 
Till er alla som skickat in intresseformulär för MAS valp. Jag vill tacka för det stora intresset för min blivande valpkull. Jag är alldeles överväldigad över det stora intresset.
Jag sparar alla era mail och har läst alla. Ni är fina familjer alla ni som skickat in.
Tyvärr kommer ju inte valparna att räcka till , men om ni inte får ngn ur denna kull så kommer jag att ha 2 kullar nästa år  på våren-21 samt hösten-21.
När jag har parat o fått bekräftat med ultraljud att Skorpan är dräktig så kommer jag att kontakta er för vidare samtal o möte..
Jag har ett önskemål från er , OM ni hittar valp från ngn annan uppfödning så var snäll o meddela mig via mail, sms eller annat meddelande så tar jag bort er från "Intresselistan".
 
Som ni ser nedan så önskar jag att man när valpen är 13-15 månader röntgar höfter och armbågar och gör BPH. Jag tänker att vi har en kullträff då så kan jag boka tid här på min klinik i Nora.
Är ni inte intresserade av att följa mina önskemål om detta ber jag er att köpa valp från en annan kennel.
 
 
 
 
Det fortsätter att strömma in intresseanmälning  till min första MAS-kull. Jag vill ännu en gång tack för ert intresse.  Ni verkar alla vara superfina familjer och valet kommer inte att bli lätt. Men ni som inte kan få en valp nu är inte sämre valpköpare än andra, det blir er tur nästa kull.
Vi kommer att ha fler kullar under 2021.
 
Just  nu väntar vi på att löpet ska komma igång så vi får åka och träffa den planerade hanen Phil. En valp kommer blir kvar här hemma så vi hoppas på en lagom stor kull.
 
Jag kan se att alltfler unghundar ligger på olika omplaceringssidor , jag vet inte varför det är så nu men kanske människor har köpt valp nu under corona tider för att man har tid men efterhand inte insett att valpar tar mycket tid.
 
Jag vill därför be er att tänka efter en gång till innan ni bestämmer er för att köpa en valp. Det är inte  roligt för en uppfödare att ta tillbaka en valp för att sedan hitta en ny familj. Det kan ta mycket tid o energi . Det är inte heller speciellt kul för en valp att flytta runt o möta nya familjer nya regler och rutiner.  
 
Det är viktigt att man har tiden för sin valp, den har mycket energi första året. Den första tiden ska vara lugn och valpen sover ganska mycket fortfarande fram till 12-15 veckor. De behöver får bra självkänsla och självförtroende med tillit och förtroende för sin ägare. Den  behöver få träna på att vara ensam hemma, den behöver mycket miljöträning . Jag som uppfödare gör mitt allra bästa för valpens första 8 veckor. De får vara ute om vädret tillåter, de får prova på att åka bil, de kommer att ha lite egna miljöleksaker att träna på. 
 
 Valpen och sin ägare anser jag ska gå på valpkurser för att få hjälp med att träna sin valp. Att ha en lydig hund betyder så mycket mer i hundägande. Valpen behöver tränas på att bli rumsren ibland går det väldigt snabbt ibland kan det det lite längre tid.
 
När Skorpan kommer i löp så kommer jag kontakta er   som blir aktuella just nu så får vi träffas , jag tycker det är viktigt att vi ses  både för min del men även för er del så ni kan se hur valparna kommer att ha det sina första 8 veckor.
 
Om Skorpan nu kommer i sitt löp i mitten av november , så kommer valparna i mitten av januari de får då flytta i mitten av mars. Det kan vara bra för er som vill ha valp att veta att så kan det bli.
 
Jag kommer att göra ultraljud på Skorpan så att vi vet att hon är dräktig.