Blogg

6/6 Sveriges Nationaldag

Tiden går fort när man har roligt sägs det, ja det gör den sannerligen! Belissas o Riggos valpar växer och utvecklas, de har börjat busa med varandra, skäller lite och äter och sover bra. Hoppas på bättre och varmare väder så de kan komma ut snart. Ska köpa en hundpol åt dem så de får plaska och bada lite när vädret tillåter. Alla valpar i denna kull är tingade, de flyttar till Stockholm, Örebrotrakten, Nora, så det känns bra att det är mera på hemmaplan så vi lättare kan ses .

 

Belissas dotter Rut, 3 år är parad  med samma hane som Belissa, Riggo heter han. Varför jag har valt honom är för hans superfina temperament (förutom hälsostatus som alltid går först). Hade gärna velat behållt honom på kenneln (fick erbjudande om det) för om man fortsatt med lydnaden där så kan han gå hur långt som helt, så arbetsvillig, kontaktsökande och han älskade att träna lydnad. Men efter mycket funderande så blev det inte så pga av att  tiden inte finns helt enkelt. Jag kommer att ultraljuda Rut, men vi tror hon är dräktig i alla fall. I denna kull så är några valpar tingade, så  finns intresse hör av er så får vi träffas. Ruts valpning beräknas bli i juli . Valparna kan då flytta när de är 8 veckor ca v 36-37.

 

Det har varit fullt upp då husets två hemmavarande söner tar studenten med en veckas mellanrum. Martin och Hasko  tog studenten förra veckan på Forshaga Hundakademi och har fått arbete på securitas i Sundsvall, han och Hasko flyttar upp nu snart.

Anton tar studenten på John Bauer IT programmet på fredag. Han ska läsa vidare och det visar sig vart i Sverige han hamnar.

Spira och Ipo utvecklas positivt, de är olika som lingon och blåbär, Spira vill ha aktivitet hela tiden, så vi tränar mycket  passivitet, Ipo lugn, eftertänksam, ilar inte iväg, otroligt lättlärd, det är Spira med men där är det ganska mycket fort o fel innan hon hittar rätt.

Eftersom både Martin o Amanda har fått så mycket jobb så bli Ipo kvar hemma under sommaren så åker han upp i höst när Amanda flyttat upp med. Lite rörigt och oplanerat blev det , men det får väl gå. Emma min dotter i Vänersborg kan tänka sig att ta hand om Ipo under sommaren, så det blir nog bra!

Smilla och jag fick vår LP2, det känns otroligt bra, nu satsar vi på brukset och bara vi får till några moment där och spåret ska jag anmäla. Vi har börjat på Rallylydnadskurs på Frövi Brukshundklubb, det var hur roligt som helst men inte så lätt som jag trodde.Alltid lika roligt att träffa nya hundkamrater och knyta nya träningskompisar.

Vi går just nu en moment träningskurs  på Nora Bk, bra att träna stadga och ha mycket störningar omkring sig.

Vi planerar att åka på Svenska Australienshepherdklubbens rasspecial den 1/7 på Eskilstuna BK, det ser jag fram emot att träffa andra aussieägare.


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Skriv ett inlägg

Är du också sugen på att klottra, tipsa eller gratulera någon kan du skriva ett inlägg nedan.
Fälten "Namn" och "Meddelande" måste vara ifyllda för att skicka.

 
 
 
 
 

Den webbansvarige förbehåller sig rätten att utan förvarning ta bort inlägg som kan anses som olämpliga.