Blogg

Hösten är här

Jag gillar inte hösten, det är kallt jämt ... är ju lite frusen av mig!

Jag hade skrivit ett långt blogginlägg men på ngt sätt lyckades jag tappa bort det, är det någon som ser det , säg till då!

 

Ni är så många som är aktiva med era LB hundar, det glädjer mig att se alla fina kommentarer och inlägg på min kennelsida.

Stort grattis illl er alla ! Att se er och se alla fina tävlinsresultat glädjer mig och samtidigt känner jag att jag når ett av mina mål med avelsarbetet dvs att få bra temperament med huvuden som vill arbeta, sedan ska de förstås vara friska i kropp och själ!

Jag är så tacksam att ni röntgar era hundar, det har en stor betydelse för mig som uppfödare, för det är ju så att ska man kunna få  låna bra hanar till sina tikar så vill även hanhundsägaren ha avkommorna utvärderade. Detta har stor betydelse för rasen och för den enskilde avelsarbete.

Vi har fått  tillskott i familjen , Emma har en ny pojke, Zack heter han och kommer från Östra Gredas kennel, det ska bli roligt att följa honom.

En har flyttat härifrån , det är Carmen som flyttat ner till västkusten, vi hade stor osämja bland tikarna, det var ohållbart så jag var tvungen att göra så här.

 

Det är så fint att FB finns, på gott och ont. Det är så kul att få ta del av träning och tävling men även det vanliga vardagslivet för era LB hundar, man kanske är i skogen o plockar svamp eller bär, det tycker hundarna om väldigt mycket. Jag ser att många gillar att bada, det är med kul för dem. Ont med FB , ja det är väl att vissa människor sitter bakom en skärm och är rätt fega av sig, man skäller och pratar illa om människor. Jag anser det är både omoget och fegt! Har sett flera "goda " exempel av det i år. Vi är så noggranna med att lära våra barn (barnbarn) hur man ska agera och diskutera på nätet, men många vuxna klarar det inte. Jag kanske är för rak av mig o lite plump ibland men jag sitter inte bakome en skärm o kastar dynga i alla fall.

Vet inte om detta är speciellt för hundfolket men då är det ju ännu värre för vi ska väl ändå föra vår ras framåt och vidareutveckla den, genom att kasta skit på varandra så gagnar det inte rasen alls.

Nej ni som sitter där bakom, kom fram o prata istället med den det berör!

 

Vi har ju även fått en ny medlem en liten aussie tjej jag väntat på länge nu!

Äntligen kom hon, Rosie är hennes namn.

Jag ska snart lägga in henne på hemsidan.

Jag gläds fortfarande åt Douglas fina placering igår på Högbo Bruk , Internationell Utställning 

Jag var nyfiken på om domaren Lena Danker från Finland gillade Douglas lika mycket som hon gjorde förra året.

Det gjorde hon och det blev jag så glad för.

Han placerades som bästa hane, BIR med med ck, CERT, CACIB

i gruppen  som det ösregnade sig igenom blev vi placerade som top 5.

Det kändes lite surt att snubbla på målsnöret men det var säkert handlern som inte uppfyllde kravet på en bättre placering.

Nåväl bättre lycka nästa gång hoppas vi på.

Är så nöjd med Douglas och hans utveckling under dt året jag har ägt honom.

Tack till Lotta och Gisli på Östra Gredas kennel att jag blev tillfrågad om jag ville köpa honom .

Vi ses snart

och ni som  är intresserade av Smilla o Dogges kull, ni är så välkomna  att  komma på besök till oss.

 

 

 

Skriv ett inlägg

Är du också sugen på att klottra, tipsa eller gratulera någon kan du skriva ett inlägg nedan.
Fälten "Namn" och "Meddelande" måste vara ifyllda för att skicka.

 
 
 
 
 

Den webbansvarige förbehåller sig rätten att utan förvarning ta bort inlägg som kan anses som olämpliga.