Blogg

Lite blandat om valpar o utställning

Sommaren är snart slut o hösten närmar sig. Tiden går fort när man har roligt , det stämmer verkligen bra. Under sommaren har vi hunnit med både utställning samt lite semester. Vissa saker har jag inte hunnit med, hade planer på att starta brukset med Smilla samt lydnadsklass 3, men så blev det inte pga av att min träningsmotivation försvann med vinden. Däremot så gjorde vi en runda på Rallylydnaden den tredje i nybörjarklassen, helt otränade kan jag lova, tittade igenom skyltarna några dagar innan rasmästerskapet och Smilla klev in och körde sitt eget race , vi fick 91 poäng, det var oväntat. Men så är det med den lilla Ängeln ibland så överaskar hon. Hon var så taggad så det var riktigt roligt. Nu är det Fortsättningsklassen vi fokuserar på.

Smillas valpar blir i dagarna 4 månader, de växer o utvecklas så fint, snart är det dags att debutera på utställning för dem, det ska bli underbart roligt att följa dem. Aska bor kvar hemma hos mig, en blue merle tjej.

Rut och Fedro valparna flyttar i slutet av augusti, alla är tingade och flyttar till fina familjer. Jag känner mig väldigt nöjd med den kullen, alla är öppna och glada och utvecklas fint.

En av tikarna Classy kommer att flytt till min syster Åse Gustavsson, hon kommer att vara fodervärd till henne. Det är extra roligt då jag vet att de kommer att följa med på många utställningar och hon kommer att få arbeta en del med lydnaden.

Jag har även importerat en tik från Italien, från Kennel Il Granaio Malatesta, Monica Benneli, Carmen och hennes syster kom samtidigt  . De fixade flygresan väldigt bra, det var riktiga busfrön som kom, bara en massa bus och upptåg,  sådana saker uppskattar jag hos en hund, lite egna idéer och påhitt.

Carmen är brunskimmel, hon var 3 mån och 23 dagar när hon kom till Sverige. Hon och Aska är förstås väldiga kompisar och ibland är det full fart.

 

Till helgen är det dags för utställningen i Askersund, då har jag valt att bara ställa Spira, då får vi se hur det går, ska bli spännande.

 

 

Skriv ett inlägg

Är du också sugen på att klottra, tipsa eller gratulera någon kan du skriva ett inlägg nedan.
Fälten "Namn" och "Meddelande" måste vara ifyllda för att skicka.

 
 
 
 
 

Den webbansvarige förbehåller sig rätten att utan förvarning ta bort inlägg som kan anses som olämpliga.