Blogg

Lite nytt om utställning och om valpar under 2013

Jag brukar surfa runt o kolla  hemsidor lite då och då. Det som slår mig och som irriterar mig lite är när hemsidor inte är så uppdaterade. Då tappar jag lusten att gå in på dem igen. Därför så måste jag själv skärpa till mig, men det är klart ,det tar tid att ändra o lägga in bilder osv, liksom för mig som för andra.

Men , men mitt nyårsläfte får väl bli att bli flitigare med blogg o hemsidan!!

Det har väl inte hänt så mycket under hösten på utställnings eller tävlingsfronten.

Smilla, vi har ju börjat med rallylydnaden och har fått två första pris i Nybörjar klassen, det är väldigt roligt att träna den formen av lydnad, Smilla gillar ju när vi pratar med varandra. Vi startade i Appellen, spår, det var min första brukstävling och det slutade med katastrof, jag bröt. Eftersom jag bara tränat på "mattespår" så kunde jag själv ha räknat ut hur svårt det skulle bli att helt plötsligt inte känna doften av mig, usch o fy till mig! Det var absolut inte rättvist för Smilla!! Vi tränar för Lydnadsklass 3 men det går lite trögt eftersom vi är lite osäkra på rutan och det blir ju inte lättare i den klassen. Jag (vi) fortsätter o koncenterar oss på Appellen till vår/sommaren.

Jag kommer att para Smilla nu på nästa löp, hanen kommer att presenteras här på hemsidan inom kort.

Jag / vi tror på denna kombination, båda har gjort fina MH, båda är utställningsmeriterade och är fria på ögon och häfter o armbågar.

Spira, blir ju snart 1 år, jag väntar på att hon ska  komma i löp men inget än i alla fall. Jag har bestämt mig för att inte ha så bråttom ut för att tävla, vi har mycket kvar innan alla momenst sitter. Hon vill så mycket och är så snabb. Vi går på tävlingskurs nu under vintern för att hålla igång, det behöver främst jag. Spira älskar att träna, hon arbetar på men vi har även en hel del "strider" då hon är otroligt envis men samtidigt så mycket egen vilja, började med sheiping på henne men har nu slutat för "utrymmet" blev alldeles för vitt o brett för henne.I skogen älskar hon att vara, jobbbar på i spåret till 100%, kommer att satsa på brukset till sommaren. Jag tror på Spira hon kommer att bli en alldeles fantastisk brukshund och kan gå hur långt som helst, ett krux är väl bara att jag måste lära  mig med, men eftersom jag är ganska envis av mig så ska det gå!

Spira har varit ute på 2 utställningar i år, Eskilstuna i somras där hon blev BIS-4, otroligt vad glad jag blev.

Vi åkte till Stockholms mässan den 16 december, oj vad många aussie det var anmälda, ca 60 st.

Vi blev andra bästa junior tik kan man säga, tyvärr inget ck. Tiken som stod framför var en import och Spira och hon var väldigt lika både färg, typ och exteriört. Spira skötte sig alldeles utmärkt tycker jag, det är ju inte så lätt när man vill hålla koll på allting, men avslappnad o behaglig hela dagen, jag var så nöjd med lilla guldspiran.

Nästa utställning blir på My Dog den 3-4 januari 2013. Inte fullt så många anmälda men nära ändå. Då ska även Ipo vara med i juniorklassen, hoppas det går bra för båda två, man kan aldrig veta. Det är väl det som är lite av spänningen med utställningar. Ibland finns det en röd tråd i en domares bedömningar och ibland ingen alls. Hade hoppats på att få ställa Fedro då men eftersom pälsen inte är tillräckligt lång så fick det vara.

 

Fedro, har precis blivit 1 år. En sån härlig kille, mycket fart, lagom mjuk, har ett fint temperament. Han kan fortfarande vara lite avvaktade till främmande människor men hälsar på alla som vill hälsa på honom. Vi är ganska mycket ute i skogen och där får han springa som han vill, det är nog det bästa han vet. Tyvärr har vi inte hittat någon tryffel i vår skog, så jag ska försöka att komma iväg på ngn kurs med honom under våren. Fedro är Hd röntgad med A höfter och ögonlyst utan anm. Det kändes mycket bra att han är frisk, Han är en otroligt vacker kille. Det var synd att jag klippte ner honom för mycket, men utställningarna får väl vänte ett tag till. Pälsen kommer så fint han har otroligt fin o krullig päls, vi väntar på längden bara.

Amorina, snart 6 månader, är helt vild o galen, men samtidigt ganska lugn av sig, hur man nu  får ihop den ekvationen. Amorina kommer att bli en fantastisk lydnadshund, vi kommer att satsa på Rallylydnaden, hon har otroligt mycket vilja i sitt huvud, arbetsglädje och om man kan säga "will to please" så säger jag så. Otroligt lättlärd, alltid positiv och vill vara med hela tiden. När vi är klara med den träning vi utför så lägger hon sig o vilar, Hon har absolut en av o på knapp!

En del undrar hur jag hinner med o kan träna så många hundar, 3 unghundar och en vuxen som kräver sitt. Ja att träna och hålla på med mina hundar är ju mitt stora intresse. Det är ju inte det ultimata att ha det så men jag gör så gott jag kan för att mina hundar och jag ska må bra. Det tar bara lite längre tid att få till allt.

 Valpar 2013

Leading Angel´s Famous Thornapple "Smilla" kommer att paras under januari - februari

Lundens Bellagotto Eleganza "Rut" kommer att paras på nästa löp, förhoppningsvis under tidig vår.

 

Skriv ett inlägg

Är du också sugen på att klottra, tipsa eller gratulera någon kan du skriva ett inlägg nedan.
Fälten "Namn" och "Meddelande" måste vara ifyllda för att skicka.

 
 
 
 
 

Den webbansvarige förbehåller sig rätten att utan förvarning ta bort inlägg som kan anses som olämpliga.