Blogg

Star Wars kullen 6 veckor

Valparna är nu 6 veckor, de är ute varje dag som vädret tillåter. Mamma Belissa börjar att tröttna lite på dem med deras vassa tänder och klor så hon är utanför valphagen längre och längre stunder.

Alla valparna har nu fått egna fina familjer, jag hoppas att alla kommer att trivas med sin nya familjemedlem. Det blev ett återbud på en hanvalp som var lite märkligt men tack vare bra samarbeta med Teta Karlsson, Kennel Temikas som miste en valp så blev den valpköparen glad att få en hane från mig.

Valparna ska besiktas och chippas och vaccineras den 6/7 och några åker sedan den 8/7 och under vecka 28.

Rut, Eleganza som hon heter i stamtavlan, är konstaterad dräktig , vi gjorde ultraljud på henne för ca 1 vecka sedan, där såg vi ett antal små  valpar, hon är beräknade till den 13 juli, det ska bli spännande att se vad det blir. En tik blir kvar hemma hos oss , så vi får hoppas det blir i alla fall en sådan.

 

 


valparna är nu 5 veckor

Valparna har nu hunnit bli 5 veckor, Synd att vädret är så dåligt att de inte kan vara ute. Men vi får hoppas det blir bättre snart. De utvecklas fint och alla ser väldigt bra ut och de är ganska lika i temperamentet.

Det finns ju som vanligt en liten "bulldozer" och enl min uppfattning brukar det vara den första och den största!! De bor nu nere med oss i vårt kombinerade kök/all/tv rum så de blir vana vid alla ljud med dammsugare och annat. Det kommer en del besökare förstås och det är så bra att de får träffa  människor både små och stora.

Spira och Ipo, speciellt Ipo är väldigt nyfikna på dem, Ipo kan sitta väldigt länge utanför valphagen och bara studera dem och försöka slicka på dem när de kommer fram för att hälsa.I sinom tid ska han få gå in och gosa lite med dem.

Alla valparna har varit tingade sedan länge, men idag hände något märkligt, en valpköpare som skulle komma på besök idag , kom inte och sedan när jag ringde så stämde det inte, han skulle inte köpa hund och framför allt inte en lagotto,  iofs så kände jag något när vi pratade i telefon, men tänkte ibland känner man fel, men, men lita på din magkänsla nästa gång Maritha...

Skulle nästan vilja skriva ut hans namn, adress o telefonnummer på FB till andra uppfödare men med tanke på att det kanske inte är lagligt att göra så låter jag bli. Vill någon ha hans namn så får man meila mig istället. Det är fler uppfödare som kanske råkar ut för honom. Det finns ju andra saker att göra än att sitta och vänta på att folk ska komma .

SÅ DÄRFÖR FINNS NU EN HANE TILL SALU, REDO ATT FLYTTA HEMIFRÅN EFTER 8/7.

Imorgon ska jag göra ultraljud på Rut, det ska bli spännande!

 

 

 


6/6 Sveriges Nationaldag

Tiden går fort när man har roligt sägs det, ja det gör den sannerligen! Belissas o Riggos valpar växer och utvecklas, de har börjat busa med varandra, skäller lite och äter och sover bra. Hoppas på bättre och varmare väder så de kan komma ut snart. Ska köpa en hundpol åt dem så de får plaska och bada lite när vädret tillåter. Alla valpar i denna kull är tingade, de flyttar till Stockholm, Örebrotrakten, Nora, så det känns bra att det är mera på hemmaplan så vi lättare kan ses .

 

Belissas dotter Rut, 3 år är parad  med samma hane som Belissa, Riggo heter han. Varför jag har valt honom är för hans superfina temperament (förutom hälsostatus som alltid går först). Hade gärna velat behållt honom på kenneln (fick erbjudande om det) för om man fortsatt med lydnaden där så kan han gå hur långt som helt, så arbetsvillig, kontaktsökande och han älskade att träna lydnad. Men efter mycket funderande så blev det inte så pga av att  tiden inte finns helt enkelt. Jag kommer att ultraljuda Rut, men vi tror hon är dräktig i alla fall. I denna kull så är några valpar tingade, så  finns intresse hör av er så får vi träffas. Ruts valpning beräknas bli i juli . Valparna kan då flytta när de är 8 veckor ca v 36-37.

 

Det har varit fullt upp då husets två hemmavarande söner tar studenten med en veckas mellanrum. Martin och Hasko  tog studenten förra veckan på Forshaga Hundakademi och har fått arbete på securitas i Sundsvall, han och Hasko flyttar upp nu snart.

Anton tar studenten på John Bauer IT programmet på fredag. Han ska läsa vidare och det visar sig vart i Sverige han hamnar.

Spira och Ipo utvecklas positivt, de är olika som lingon och blåbär, Spira vill ha aktivitet hela tiden, så vi tränar mycket  passivitet, Ipo lugn, eftertänksam, ilar inte iväg, otroligt lättlärd, det är Spira med men där är det ganska mycket fort o fel innan hon hittar rätt.

Eftersom både Martin o Amanda har fått så mycket jobb så bli Ipo kvar hemma under sommaren så åker han upp i höst när Amanda flyttat upp med. Lite rörigt och oplanerat blev det , men det får väl gå. Emma min dotter i Vänersborg kan tänka sig att ta hand om Ipo under sommaren, så det blir nog bra!

Smilla och jag fick vår LP2, det känns otroligt bra, nu satsar vi på brukset och bara vi får till några moment där och spåret ska jag anmäla. Vi har börjat på Rallylydnadskurs på Frövi Brukshundklubb, det var hur roligt som helst men inte så lätt som jag trodde.Alltid lika roligt att träffa nya hundkamrater och knyta nya träningskompisar.

Vi går just nu en moment träningskurs  på Nora Bk, bra att träna stadga och ha mycket störningar omkring sig.

Vi planerar att åka på Svenska Australienshepherdklubbens rasspecial den 1/7 på Eskilstuna BK, det ser jag fram emot att träffa andra aussieägare.

 

Skriv ett inlägg

Är du också sugen på att klottra, tipsa eller gratulera någon kan du skriva ett inlägg nedan.
Fälten "Namn" och "Meddelande" måste vara ifyllda för att skicka.

 
 
 
 
 

Den webbansvarige förbehåller sig rätten att utan förvarning ta bort inlägg som kan anses som olämpliga.