Blogg

Utställning, lydnadsprov, rally lydnad och Star Warskullen

Svenska Australien Shepherd klubbens Rasspecial 1/7 2012

Då har de små, Ipo  och Spira gjort sin utställningsdebut, rasspecialen var på Eskilstuna Brukshundsklubb

Det var fint och väldigt bra arrangerat, trevligt folk och bra stämning.Ipo var först ut i valpklass 4-6 månader, han skötte sig alldeles utmärkt som man ska göra när man är 5 månader, hopp och skutt i ringen och en massa glädjeryck, han hälsade fint o glatt på domaren som fick titta på tänder, känna igenom honom och en massa klappar.   

Ipos Kritik tyckte jag var alldeles utmärkt; Mycket tilltalande maskulin modell, välformat huvud med vackert uttryck, Välvinklad fram och bak, utmärkt förbröst, välformad bröstkorg. mycket bra benstomme , sunda stabila rörelser, Lovande päls, Trevligt temp, välvisad.

Sedan var det Spiras tur, hon travade på som om hon inte gjort något annat, även där godkändes domarens hantering och titt på tänder, hon var så glad i honom och försökte pussa honom i ansiktet men han var beredd

Spiras kritik: Mycket tilltalande modell , utmärkt huvud och uttryck, bra hals, välvinklad fram och bak, utmärkt förbröst och välformad bröskorg, bra benstomme, utmärkta rörelser, utmärkt temperament,trevligt visad.

Efter utställning så fick vi springa iväg till lydnaden, en aning stressigt och det ska vi inte göra om , Smilla gjorde sitt bästa men eftersom jag är "expert" på dubbelkommandon så blev det avdrag för det, Rutan fixade hon inte idag så ett andra pris blev det.Vi ska börja på en tävlingslydnaskurs i höst så förhoppningsvis så kommer vi att få hjälp där.

Efter lunch var det så dags att starta Rallylydnaden , det var så nervöst men jätteroligt, så det kommer vi att fortsätta med, v klarade oss precis över godkända gränsen med 71 poäng, 20 poängs avdrag för att jag gör fel sved en aning, hade jag utfört det korrekt hade vi stannat på 93 poäng. Men men roligt var det i alla fall.

 

Star Wars kullen blev ju 7 veckor  den 1/7,  nästa helg åker de till sina nya familjer, det är både skönt och lite sorgligt , men alla har fått fina familjer så det blir superbra. Borde ha satt in en massa bilder men hinner inte riktigt med !

 

Rut ( Lundens Bellagotto Eleganza) ska ha valpar den 13 juli, hon är en aning rund om magen och mår bara bra, det ska bli spännande och se vad som kommer i den kullen.


1 kommentarer

Namn: lizzy & Nitro
Tidpunkt: 2012-07-02 15:10
Vilken fantastisk debut för Spira och Ipo!!! Jag och pappa Nitro är så stolta över dem

 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Skriv ett inlägg

Är du också sugen på att klottra, tipsa eller gratulera någon kan du skriva ett inlägg nedan.
Fälten "Namn" och "Meddelande" måste vara ifyllda för att skicka.

 
 
 
 
 

Den webbansvarige förbehåller sig rätten att utan förvarning ta bort inlägg som kan anses som olämpliga.