Blogg

2015 Kan bara bli bättre

2015.-01-06

Det blir inte så mycket av bloggande då jag mest skriver på facebok där finns en  kennelgrupp som heter Lundens Bellagotto, alla valpköpare är välkomna att delta i den gruppen, Där kan vi diskutera allt mellan himmel o jord om det som berör våra hundar som kommer från mig.

 

Har varit sjuk under nästan hela hösten o en i familjen med så det har varit en tuff höst.på en träff

Även en av  Adrian och Smilla valp, Keeanh har eller blev sjuk, han är nu opererad och mår bra, det var en tuff tid för både mig och keeahns ägare Åsa.Jag vill önska dem lycka till och hoppas på att få se honom under våren på en träff.

 

De andra i denna kull har det bra och utvecklas fint.

 

Nu ser jag fram emot ett bättre år 2015 och hoppas komma ut mer på utställningar o tävlingar.

 


Sommar valpar

Oj det var länge sedan jag skrev något här. Måste skärpa till mig!

Tiden bara rinner iväg! Valparna efter Sally o Fedro utvecklas fint. Zingo som bor hos syster Åse har varit på utställning flera gånger med bra resultat, den lilla tjejen har ett alldeles utmärkt arbetshuvud, på gott och ont. Hittar på en massa bus men samtidigt så duktig på allt! Åse och Zingo kommer att visa sig på tävlingsbanorna så småningom!

Smilla och Dastin valparna är det med full fart på, en del tävlar redan, grattis till er som gör det.

En del ställs ut flitigt, det är med skoj. Det jag hör är att alla är så nöjda med sina hundar och det värmer gott i mitt hjärta. Aska som bor kvar hemma är anmäld till första lydnadstävlngen, vi får se hur det går men jag måste ha ett mål att träna för.

Jag ska försöka få till några träffar i somma både för lagotto som aussie gänget!

 

Har skickat en förfrågan till Örebro Brukshundsklubb om ett uppfödar MH till hösten, hoppas ni alla kan komma då.

 

Tyra( Lundens Bellagotto Angels Magma) som bor hos Jessica Strömberg i Malmö 

har gjort sitt MH och har numera KÄND MENTAL STATUS med  1 på skotten.

Fint jobbat Jessika!

Nu kommer jag att invänta alla HD röntgen svar, det ska bli spännande att se det reultatet på hela kullen.

Jag förväntar mig att alla röntgar sina hundar vilket vi kom överens om vid köpet.

 

Vi väntar 2 kullar nu i försommar, Amorina är parad med Fedro, jag tror detta blir en superkombination och hoppas de blivande valpköparna hittar på några bra aktiviteter för dessa valpar.

Jag hoppas på att få se några av Fedros valpar ute på tävlingar och utställningar i framtiden.

 

Smilla ska få sin sista kull som det ser ut idag. Hon är parad med en hane från Danmark, från den kenneln hon kommer ifrån. Hanen heter Leading Angel´s Eclipse Of The Moon. Han är en charmfull herre, jag tror denna kombination kommer att bli superbra med friska, sunda och arbietsvilliga hundar.

Färgerna förväntas bli blue merle, red merle samt black tri o red solid.

Det finns en del förfrågningar  på denna kull, men är du intresserad hör av dig!

 

 


Vintern är snart slut - och Våren kommer snart

Det var ett tag sedan jag skrev trots att jag lovade mig själv att försöka uppdatera oftare.Det är lättare att lägga in bilder o skriva på face book men en hemsida är ju egentligen ännu viktigare att hålla uppdaterad. Valparna efter Smilla och Dastin har utvecklats fint. Jag är så nöjd med hela kullen.Under hösten så har jag ställt Aska med jättefina resultat. Även Rock och Leia är ställda en hel del med bra resultat.

Vi började utställningsåret med My Dog, tyvärr så var Aska  osäker på det blankpolerade golvet så hon visade inte upp sig på det sätt hon brukar.

Den första dagen så blev  Jax  BIR, så många grattis till Michaela o Jax som visade honom så fint.Blev sen oplacerad i gruppen, men känner mig stolt över detta fina ekipage.

Den andra dagen blev Rock BIR och Leia BIM, många grattis till er med, känner mig stolt över det fina resultet min kull hade som helhet.

Blir spännande att följa alla i framtiden.

Carmen var med också en dag på My Dog, det gick riktigt bra att visa henne, det var väldigt trångt vid lagotto ringen. Carmen startade i Juniorklass, men fick VG, domaren tyckte hon var valpig, ja hon var precis 9 mån o 5 dagar .

Under våren så kommer jag att träna med Aska så vi kan starta appellen till sommaren, vi får se om det blir spår eller sök.

Ser fram emot vår/sommaren med alla utställningar och kurser, alla helger är nästan inbokade med olika hundaktiviteter.

Vi har valpar i huset, Sally och Fedro har fått fem fina valpar, 4 tikar och 1 hane.

Sally kommer ifrån min kennel, hon är efter Belissa. Pernilla som äger henne ska behålla en valp efter henne. En av tikarna kommer att flytta med Sally hem till Västerås igen.

Valparna ser väldigt fina ut , de har väldigt fina huvuden, det blir nog brunskimmlar på de flesta.

Sally är en fin och trygg mamma och sköter om sina små så bra.

Eventuellt finns hanen kvar så är du intresserad så går det bra att meila, ringa eller skicka meddelande på facbook.

 

 

 


Hösten är här

Det är många som säger att de gillar hösten, dit räknar jag mig inte, det är absolut den värsta årstiden jag vet, har svårt med mörker o regn o rusk. Är ju en fryslort med, fryser jämt hur mycket kläder jag än har på mig.

Vi har under hösten  deltagit på en del inofficiella utställningar med lilla blå (Aska)  med strålande resultat.Flertal BIR / BIM (brorsan snöt BIR:et) inte ledsen för det, samt en del placeringar i BIS:en.

Lilla Blå är så rolig att visa, hon gillar verkligen att visa upp sig o sköter sig exemplariskt i ringen.

Både Rock och Lea visas och det tycker jag är så roligt, men framför allt så trivs alla med sina valpar och det är så roligt att få ta del av deras  vardag antingen gnm blogginlägg/ och eller gnm facebook. Jag har skapat en egen kennel grupp på FB så välkommen dit om du vill.Snart, den 10/10 blir de 6 månader, tiden går så fort. Jag hoppas att få till en kennlträff under våren.

 

RUT & FEDRO valpar

Jag är så nöjd med denna kull, alla är frimodiga, öppna o sociala valpar, precis som valpar ska vara!

Fredo, en kille som var kvar lite extra fastnade lite extra hos mig, så busig och han bjuder verkligen på sig själv. Zingo, en liten kreativ tjej, hon ska finnas kvar i kenneln men inte hemma hos mig.

De som har hört av sig är så nöjda och glada för sina valpar, det glädjer mig! Snart kommer en del på besök för att bli friserade, det ser jag fram emot.

Under  höst/vinter så fortsätter vi att träna o att ha kul ihop, lite utställningar blandat med sociala och lydnadsträningar kommer det att bli. Går allt bra så startar  Lilla Blå och jag Lkl1 under våren.

Det kom en liten glad tjej till oss från Italien i somras:

Il Granaio Dei Malatesta Carmen, en underbart liten tik som jag ser fram emot att visa när det blir dags. Tack Monica Benelli för att jag fick köpa henne.

Carmens syster kom med samma transport hon bor hos min kompis Katharina nere i Halland. syster heter Cesira o de verka vara ganska lika i sättet , mao ganska så busiga!

 

Under nästa år så planerar jag en kull lagotto valpar, jag söker därför efter en fodervärd, som krav så ska du :

  • Kunna sköta lagotton päls (med stöd av mig)
  • Vara intresserad av utställning
  • Ge hunden en meningsfullt hundliv, med allt vad det innebär, träna lydnad, rally lydnad, Ag, ha tid för din hund.
  • framför allt så är det en familjehund, som ska kunna vara med i alla miljöer.

 

 

 


Lite blandat om valpar o utställning

Sommaren är snart slut o hösten närmar sig. Tiden går fort när man har roligt , det stämmer verkligen bra. Under sommaren har vi hunnit med både utställning samt lite semester. Vissa saker har jag inte hunnit med, hade planer på att starta brukset med Smilla samt lydnadsklass 3, men så blev det inte pga av att min träningsmotivation försvann med vinden. Däremot så gjorde vi en runda på Rallylydnaden den tredje i nybörjarklassen, helt otränade kan jag lova, tittade igenom skyltarna några dagar innan rasmästerskapet och Smilla klev in och körde sitt eget race , vi fick 91 poäng, det var oväntat. Men så är det med den lilla Ängeln ibland så överaskar hon. Hon var så taggad så det var riktigt roligt. Nu är det Fortsättningsklassen vi fokuserar på.

Smillas valpar blir i dagarna 4 månader, de växer o utvecklas så fint, snart är det dags att debutera på utställning för dem, det ska bli underbart roligt att följa dem. Aska bor kvar hemma hos mig, en blue merle tjej.

Rut och Fedro valparna flyttar i slutet av augusti, alla är tingade och flyttar till fina familjer. Jag känner mig väldigt nöjd med den kullen, alla är öppna och glada och utvecklas fint.

En av tikarna Classy kommer att flytt till min syster Åse Gustavsson, hon kommer att vara fodervärd till henne. Det är extra roligt då jag vet att de kommer att följa med på många utställningar och hon kommer att få arbeta en del med lydnaden.

Jag har även importerat en tik från Italien, från Kennel Il Granaio Malatesta, Monica Benneli, Carmen och hennes syster kom samtidigt  . De fixade flygresan väldigt bra, det var riktiga busfrön som kom, bara en massa bus och upptåg,  sådana saker uppskattar jag hos en hund, lite egna idéer och påhitt.

Carmen är brunskimmel, hon var 3 mån och 23 dagar när hon kom till Sverige. Hon och Aska är förstås väldiga kompisar och ibland är det full fart.

 

Till helgen är det dags för utställningen i Askersund, då har jag valt att bara ställa Spira, då får vi se hur det går, ska bli spännande.

 


 

Skriv ett inlägg

Är du också sugen på att klottra, tipsa eller gratulera någon kan du skriva ett inlägg nedan.
Fälten "Namn" och "Meddelande" måste vara ifyllda för att skicka.

 
 
 
 
 

Den webbansvarige förbehåller sig rätten att utan förvarning ta bort inlägg som kan anses som olämpliga.