Blogg

ny vovve i huset

Det händer saker .....

Just nu finns det 3 MAS i huset, den sista lilla killen som kom hem kallas för Prince...korven ibland.

En härlig kille som är supersocial o orädd för allt. Han kommer från Frankrike från en mindre kennel. Han är svart tre färgad och är testad för en hel del viktiga sjukdomar, han är fri på allt.

Jag ser fram emot att få visa honom i ringarna nu till våren. I helgen ska vi testa en liten inofficiell för träningen skull.

Planen var att vi skulle ha en aussie kull till sommaren men har beslutat att vi väntar med det, ev till årskiftet får det bli.

Ev så kommer det bli en Podengo kull till sommaren, inte helt bestämt än .

 


lite skryt ..

 

Lite skryt....

Vi åkte till årets höjdpunkt Stockholms mässan 2019 12 12

Det var 30 anmälda MAS,det måste vara rekord på en utställning  förutom på en special.

Jag hade inga stora förväntning men det blev verkligen storslam för oss.

Bästa Junior som slutade med BÄST I RASEN. Två nya titlar NORDISK JUNIORVINNAR och NORDISK VINNARE 2019

Det har gått fantastiskt bra för Skorpan under året, vilket jag är så glad och stolt över Hon är en fantastisk liten arbetsmyra och hänger med på allt. Till våren planerar jag att vi ska ut på tävlingsbanorna i Rallylydnad och lydnad.

Skorpan har under året gjort BPH med fint resultat och är skottfast.

Närmast väntar MY DOG i januari, då är det 19 anmälda MAS, det blir trevligt att träffa MAS-vänner.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej

Oj det var längesedan jag skrev något här. Mycket har hänt både i privatlivet och i arbetslivet sedan sist jag skrev något. I huset finns numera 2 st MAS Miniature Amerikan Shepherd,  aussie fast i mindre format. Två tikar har jag köpt från USA. Skorpan som är  15 månader nu, börjar väl landa på fötterna och i huvudet. Hon har så mycket energi så det har varit svårt för mig att hantera det på rätt sätt. Är inte van med högenergi hundar. Har fått träna mycket på passivitet. Men nu har hon löpt och vi har hittat varandra bra. Vi tränar lydnad just nu, koncentration och uthållighet. Hon vill så mycket och har lite bråttom men jag har inte bråttom allt får ta sin tid.Nästa år är planen att komma ut i startklass och rally lydnad. Vi har träffat fåren en gång vilket hon gillade. Vi ska försöka komma med på en vallkurs under våren.

Skorpan är nu HD röntgad och ED rtg. Hon har HD A och ED 0.

Hon har gjort BPH med fint resultat och är skottfast, protokollet finns att läsa på hunddata.

Hon har även ställts ut med fina resultat .

 

Lillasyster heter Norah, hon är snart 6 månader och är en lugnare typ av hund, hon ska fundera lite innan och kastar inte in sig i något hon inte kan kontrollera, sååå de är alltså motsatser så det blr en utmaning att träna dem så olika.

Norah har varit på en inoff utst och blev då BIR valp.

Poddan (Podengo) har ju funnits här ett tag, blir snart 2 år. Under sommaren var hon så sjuk o låg inlagd på Kumla djursjukhus. Hon fick den svåraste biverkan av Metacam, hon blödde ur tarmen och var jättedålig. 

Troode inte hon skulle överleva det men envis och stark som hon är så slutade det bra.

 

Douglas (aussie) finns förstås kvar , men ska inte ställas förrän till sommaren.

 

Vi planerar nu för en aussiekull till våren, det är Elza som bor hos Amanda i Karlstad som ska paras.

Hane kommer jag att skriva så fort allt är klart.


Lite om valpar o annat

Jag är som jag sagt tidigare inte så flitig med att skriva på hemsidan, det är så mycket med sociala medier , fb o insta o allt vad det heter. 

Men nu kommer det ett litet inlägg i alla fall. 

Valparna har nu hunnit bli 6 v, de är alldeles så där ljuvliga som valpar är. De är modiga, tuffa o väldigt sociala. Jag brukar bjuda in både små o stora människor för lite valpgos, det är så nyttigt för dem. Nu är alla valpar fördelade till sina nya ägare och det känns s bra. Jag har en väldigt tur med att hitta fina valpköpare till alla mina valpar.Denna vecka ska vi chippa dem, och nästa blir det ögonlysning o senare vaccinering o besiktning.

En liten tjej får vara kvar hemma , hon ska heta Elza. 

 

Jag har även parat  finaste Amorina som bor hos Sabine (fodervärd), vi diskuterade lite fram o tillbaka när i tiden vi skulle para henne, vi kom fram till att eftersom de är så aktiva vår/ sommar med träningar och tävlingar så beslöt vi att para henne nu, så i slutet av januari 2017 så kommer hennes valpar.

Eftersom jag har haft bråk hemma med aussie / lagotto så behöver jag en fodervärd till ev en tik o en hane, jag vill inte sluta med lagotto då det är en härligt ras men så länge Smilla finns kvar så kommer det inte att fungera. Under tiden Amorina är här så ska Smilla bo nere hos Emma med Ipo och Zack, men när valparna har flyttat kommer hon hem igen.

Det känns väldigt tråkigt att de inte kommer överens o hundslags mål mellan tikar är nog det värsta man kan vara med om, de är så tuffa.

Hanhunden jag har använt träffade jag i Italien 2015 hemma hos en uppfödare  Fabrizio Caira , jag fick senare erbjudande att köpa honom men valde då att avstå. Men nu bor han i Sverige och kunde då använda honom. Det är en supersocial kille med ett bra arbetshuvud.

Han är brunskimmel och heter BART !

 

Ser fram emot denna kull! AMorina är en väldigt trygg mamma och tar hand om sina valpar på ett bra sätt!

 

Är ni intresserade av denna kull och vill veta mera, tveka inte utan ring eller maila mig !

 

 

 

 

 

 


Hösten är här

Jag gillar inte hösten, det är kallt jämt ... är ju lite frusen av mig!

Jag hade skrivit ett långt blogginlägg men på ngt sätt lyckades jag tappa bort det, är det någon som ser det , säg till då!

 

Ni är så många som är aktiva med era LB hundar, det glädjer mig att se alla fina kommentarer och inlägg på min kennelsida.

Stort grattis illl er alla ! Att se er och se alla fina tävlinsresultat glädjer mig och samtidigt känner jag att jag når ett av mina mål med avelsarbetet dvs att få bra temperament med huvuden som vill arbeta, sedan ska de förstås vara friska i kropp och själ!

Jag är så tacksam att ni röntgar era hundar, det har en stor betydelse för mig som uppfödare, för det är ju så att ska man kunna få  låna bra hanar till sina tikar så vill även hanhundsägaren ha avkommorna utvärderade. Detta har stor betydelse för rasen och för den enskilde avelsarbete.

Vi har fått  tillskott i familjen , Emma har en ny pojke, Zack heter han och kommer från Östra Gredas kennel, det ska bli roligt att följa honom.

En har flyttat härifrån , det är Carmen som flyttat ner till västkusten, vi hade stor osämja bland tikarna, det var ohållbart så jag var tvungen att göra så här.

 

Det är så fint att FB finns, på gott och ont. Det är så kul att få ta del av träning och tävling men även det vanliga vardagslivet för era LB hundar, man kanske är i skogen o plockar svamp eller bär, det tycker hundarna om väldigt mycket. Jag ser att många gillar att bada, det är med kul för dem. Ont med FB , ja det är väl att vissa människor sitter bakom en skärm och är rätt fega av sig, man skäller och pratar illa om människor. Jag anser det är både omoget och fegt! Har sett flera "goda " exempel av det i år. Vi är så noggranna med att lära våra barn (barnbarn) hur man ska agera och diskutera på nätet, men många vuxna klarar det inte. Jag kanske är för rak av mig o lite plump ibland men jag sitter inte bakome en skärm o kastar dynga i alla fall.

Vet inte om detta är speciellt för hundfolket men då är det ju ännu värre för vi ska väl ändå föra vår ras framåt och vidareutveckla den, genom att kasta skit på varandra så gagnar det inte rasen alls.

Nej ni som sitter där bakom, kom fram o prata istället med den det berör!

 

Vi har ju även fått en ny medlem en liten aussie tjej jag väntat på länge nu!

Äntligen kom hon, Rosie är hennes namn.

Jag ska snart lägga in henne på hemsidan.

Jag gläds fortfarande åt Douglas fina placering igår på Högbo Bruk , Internationell Utställning 

Jag var nyfiken på om domaren Lena Danker från Finland gillade Douglas lika mycket som hon gjorde förra året.

Det gjorde hon och det blev jag så glad för.

Han placerades som bästa hane, BIR med med ck, CERT, CACIB

i gruppen  som det ösregnade sig igenom blev vi placerade som top 5.

Det kändes lite surt att snubbla på målsnöret men det var säkert handlern som inte uppfyllde kravet på en bättre placering.

Nåväl bättre lycka nästa gång hoppas vi på.

Är så nöjd med Douglas och hans utveckling under dt året jag har ägt honom.

Tack till Lotta och Gisli på Östra Gredas kennel att jag blev tillfrågad om jag ville köpa honom .

Vi ses snart

och ni som  är intresserade av Smilla o Dogges kull, ni är så välkomna  att  komma på besök till oss.

 

 


Tiden går alldeles för fort

Hjälp... jag hinner inte med allt jag vill ....

Först vill jag GRATULERA ER ALLA som är ute på kurs, tävlar eller annat meningsfullt med era LB hundar.

När semestern kommer lovar jag att hinna med att lägga in era fina resultat.

Det händer så mycket nu, ni tävlar, ställer ut, är med på anlagsprov , jag är så stolt över er alla .

Här hemma har det varit fullt upp med valpar och med det arbete det innebär, det är så otroligt spännande att följa sina valpkullar. FB på gott och ont, för det mesta gott för där kan man följa många av er.

Här hemma har vi en kull med 6 st fina lagotto valpar, Mio heter pappan och Carmen är mamma. Hon är så otroligt duktig som mor, vill inte gärna lämna valplådan ngr längre stunder.

Det finns några ur den kullen som är otingade. Välkommen o du är intresserad så berättar jag mer.

Zingo och Mios valpar har flyttat till sina nya familjer, jag får lite nya rapporter och det går så bra för dem hör jag, alla är så nöjda och det uppskattas verkligen av mig som uppfödare.

Cicci, Douglas, Maggie tillbringar de mesta helgerna på utställningar, det fortsätter vi med under sommaren

Maggie blev BIS 1 valp igår på Örebro Brukshundsklubbs nat utställning.

Douglas blev BH, BIR, CK, CERT, och slutligen BIS 3. 

 

Vi har en liten tikvalp hemma kvar efter Zingo och Mio, det är en liten arbetsvillig tjej märker jag. Jag söker efter ett hem till henne , gärna till dig som är intresserad av träning och tävling samt utställning, Det är en liten chokladpralin.

 

Jag planerade för en aussie kull men nu blev det inte så av olika anledningar.

jag har bestämt mig för att ta en kull till på min Smilla, hon har lämnat mycket bra mentalt och exteriöra valpar. Det börjar visa sig arbetsmässigt med vilket jag tycker är så skoj. 

Jag kommer att använda Douglas till henne. Jag kommer att skriva lite mer om mina förväntningar på denna kull lite längre fram. 

 

Är du nyfiken så ring eller maila så ska jag berätta mer om dem.

 

 

 

 


 

Skriv ett inlägg

Är du också sugen på att klottra, tipsa eller gratulera någon kan du skriva ett inlägg nedan.
Fälten "Namn" och "Meddelande" måste vara ifyllda för att skicka.

 
 
 
 
 

Den webbansvarige förbehåller sig rätten att utan förvarning ta bort inlägg som kan anses som olämpliga.