Blogginlägg

Lite smått o gott och VALPAR!!

2013-04-15 20:08 | 0 kommentarer

Ja i mitt förra inlägg så sa jag att jag skulle vara lite flitigare här på bloggen, så har det inte blivit , men mitt motto är att allt kan bara bli bättre!!

 

Har bestämt mig för att bara lägga energi o krafter på det som ger mig glädje, allt annat läggs åt sidan.Så i framtiden kommer jag att ägna mig åt  Örebro Läns Kennelklubb, jag blev invald som suppleang i styrelsen, det ska bli så roligt att arbeta ihop med det gänget, högt i tak och trevlig stämning, ett mycket bra gäng som jag kommer att stortrivas med. Jag sitter med i utbildningsgruppen och kommer att vara delaktigt i de olika kurserna vi kommer att erbjuda.Jag kommer att åka på en utbildning som Testledare i BPH (Betende och Personlighets-beskrivning hund) Planeringen är att vi ska starta upp med det under året, banan kommer att byggas vid klubbstugan. Jätteintressant och lärorik tid väntar. Jag kommer även att gå en privat utbildning och kommer att hålla privata kurser med uppstart under hösten. Ser fram emot detta !

 

Vad som mer har hänt under våren ( om vi nu har haft någon), så ställde jag min Vackra Fedro på en inofficiell utställning i Karlskoga, det slutade med BIS 4, ojoj vi som skulle dit för att träna.Jag var även i Strängnäs där min vackra Amorina blev BIR, o i gruppen oplacerad. Såna saker lever man gott på ett tag.

 

Till sist men störst, Smilla och Dastin valparna har kommit, det blev 10 valpar som föddes den 10/4. hanar och tikar var jämt fördelade. De mår bara bra och ökar bra i vikt, men än håller jag andan lite, för man vet ju inte.

Smillas valpning gick jättebra, hon var så lugn o fin under valpningen. Mer rapport kommer, nu måste jag ju uppdatera här med valparna om inte annat. Det är stort intresse för denna kull och det känner jag mig väldigt stolt över!

 

 


Lite nytt om utställning och om valpar under 2013

2012-12-24 19:43 | 0 kommentarer

Jag brukar surfa runt o kolla  hemsidor lite då och då. Det som slår mig och som irriterar mig lite är när hemsidor inte är så uppdaterade. Då tappar jag lusten att gå in på dem igen. Därför så måste jag själv skärpa till mig, men det är klart ,det tar tid att ändra o lägga in bilder osv, liksom för mig som för andra.

Men , men mitt nyårsläfte får väl bli att bli flitigare med blogg o hemsidan!!

Det har väl inte hänt så mycket under hösten på utställnings eller tävlingsfronten.

Smilla, vi har ju börjat med rallylydnaden och har fått två första pris i Nybörjar klassen, det är väldigt roligt att träna den formen av lydnad, Smilla gillar ju när vi pratar med varandra. Vi startade i Appellen, spår, det var min första brukstävling och det slutade med katastrof, jag bröt. Eftersom jag bara tränat på "mattespår" så kunde jag själv ha räknat ut hur svårt det skulle bli att helt plötsligt inte känna doften av mig, usch o fy till mig! Det var absolut inte rättvist för Smilla!! Vi tränar för Lydnadsklass 3 men det går lite trögt eftersom vi är lite osäkra på rutan och det blir ju inte lättare i den klassen. Jag (vi) fortsätter o koncenterar oss på Appellen till vår/sommaren.

Jag kommer att para Smilla nu på nästa löp, hanen kommer att presenteras här på hemsidan inom kort.

Jag / vi tror på denna kombination, båda har gjort fina MH, båda är utställningsmeriterade och är fria på ögon och häfter o armbågar.

Spira, blir ju snart 1 år, jag väntar på att hon ska  komma i löp men inget än i alla fall. Jag har bestämt mig för att inte ha så bråttom ut för att tävla, vi har mycket kvar innan alla momenst sitter. Hon vill så mycket och är så snabb. Vi går på tävlingskurs nu under vintern för att hålla igång, det behöver främst jag. Spira älskar att träna, hon arbetar på men vi har även en hel del "strider" då hon är otroligt envis men samtidigt så mycket egen vilja, började med sheiping på henne men har nu slutat för "utrymmet" blev alldeles för vitt o brett för henne.I skogen älskar hon att vara, jobbbar på i spåret till 100%, kommer att satsa på brukset till sommaren. Jag tror på Spira hon kommer att bli en alldeles fantastisk brukshund och kan gå hur långt som helst, ett krux är väl bara att jag måste lära  mig med, men eftersom jag är ganska envis av mig så ska det gå!

Spira har varit ute på 2 utställningar i år, Eskilstuna i somras där hon blev BIS-4, otroligt vad glad jag blev.

Vi åkte till Stockholms mässan den 16 december, oj vad många aussie det var anmälda, ca 60 st.

Vi blev andra bästa junior tik kan man säga, tyvärr inget ck. Tiken som stod framför var en import och Spira och hon var väldigt lika både färg, typ och exteriört. Spira skötte sig alldeles utmärkt tycker jag, det är ju inte så lätt när man vill hålla koll på allting, men avslappnad o behaglig hela dagen, jag var så nöjd med lilla guldspiran.

Nästa utställning blir på My Dog den 3-4 januari 2013. Inte fullt så många anmälda men nära ändå. Då ska även Ipo vara med i juniorklassen, hoppas det går bra för båda två, man kan aldrig veta. Det är väl det som är lite av spänningen med utställningar. Ibland finns det en röd tråd i en domares bedömningar och ibland ingen alls. Hade hoppats på att få ställa Fedro då men eftersom pälsen inte är tillräckligt lång så fick det vara.

 

Fedro, har precis blivit 1 år. En sån härlig kille, mycket fart, lagom mjuk, har ett fint temperament. Han kan fortfarande vara lite avvaktade till främmande människor men hälsar på alla som vill hälsa på honom. Vi är ganska mycket ute i skogen och där får han springa som han vill, det är nog det bästa han vet. Tyvärr har vi inte hittat någon tryffel i vår skog, så jag ska försöka att komma iväg på ngn kurs med honom under våren. Fedro är Hd röntgad med A höfter och ögonlyst utan anm. Det kändes mycket bra att han är frisk, Han är en otroligt vacker kille. Det var synd att jag klippte ner honom för mycket, men utställningarna får väl vänte ett tag till. Pälsen kommer så fint han har otroligt fin o krullig päls, vi väntar på längden bara.

Amorina, snart 6 månader, är helt vild o galen, men samtidigt ganska lugn av sig, hur man nu  får ihop den ekvationen. Amorina kommer att bli en fantastisk lydnadshund, vi kommer att satsa på Rallylydnaden, hon har otroligt mycket vilja i sitt huvud, arbetsglädje och om man kan säga "will to please" så säger jag så. Otroligt lättlärd, alltid positiv och vill vara med hela tiden. När vi är klara med den träning vi utför så lägger hon sig o vilar, Hon har absolut en av o på knapp!

En del undrar hur jag hinner med o kan träna så många hundar, 3 unghundar och en vuxen som kräver sitt. Ja att träna och hålla på med mina hundar är ju mitt stora intresse. Det är ju inte det ultimata att ha det så men jag gör så gott jag kan för att mina hundar och jag ska må bra. Det tar bara lite längre tid att få till allt.

 Valpar 2013

Leading Angel´s Famous Thornapple "Smilla" kommer att paras under januari - februari

Lundens Bellagotto Eleganza "Rut" kommer att paras på nästa löp, förhoppningsvis under tidig vår.


Valpar, utställning och semester

2012-08-26 20:25

Hinner inte riktigt med att blogga som det var tänkt! 7 valpar , + Ipo och Spira och sedan en vuxen hund att träna med. Ja dygnet borde ha mer timmar. Valparna blir 7 veckor på onsdag, de växer och utvecklas så fint. Det finns en tik kvar till salu, det var många som var intresserade av denna tjej, men sedan höll jag lite på henne till en intresserad men det visade sig sen att det inte blev den familjen. Tyvärr sparade jag inte tel nummer till de familjerna som visade intresse och som jag sa nej till.

Därför finns nu  en jättefin tikvalp kvar ur denna  kull som är till salu. Hon ser jättefin ut. Jaja hon blir väl kvar här så länge. Den lilla tjejen får gärna komma till en utställningsintresserad person!!

Ipo bor hos min dotter Emma , och de trivs så bra tillsammans, de har precis varit på besök och det märktes att han trivdes med sin nya familj.

Spira den lilla yrhättan, är så nöjd med henne, hon kan allt tror hon, vill gärna ta egna beslut, vi tränar på med lydnaden och kontaktövningar. Hon är jätteduktigt i spåret, det är en fröjd att se henne arbeta med nosen i backen.

Vi var till Eskilstuna på utställning. Spira fick exellent, HP, BIR, . Amanda visade henne, tack för det, hon skötte sig så fint i ringen. I finalen höll jag på at svimma, ca 30 hundar var med, först plockades 10 ut, Spira var kvar, sedan 10 till , Spira kvar, , sedan sa domaren  på fjärde plats ville han ha en sustralian shepherd, YES  BIS-4 , ohh vad glad jag blev. Lilla gumman , travade på så fint i ringen, och de fick ju springa 2-3 varv i stora ringen, det var superbra gjort. Tack igen Amanda!!! Min SUPERHANDLER!!

 

 


Star Star Wars kullens flytt till sina nya familjer, Romanticokullen är född, Ipo:s flytt och lite om Spira och lite om barnbarnets Hampus besök hos oss

2012-07-13 15:34 | 0 kommentarer

                                 Star Wars Kullen, Belissa och Riggo

Nu har alla valparna åkt till sina nya familjer, de är lite utspridda men Leia bor kvar i Nora, Otto i Örebro,Jaina i Örebro,, Koda i Borås och "Dart" i Trosa. Jag vill önska er alla lycka till med era fina valpar. Jag är så nöjd med denna kombination och tror att de kommer att bli bra, positiva och friska hundar.

Ni alla vet att ni kan ringa eller meila mig närhelst det dyker upp frågor ni funderar över, det är ju roligt att få höra av er när det går bra med,  inte bara när ni vill fråga något förstås.

 

Romantico kullen född  2012-07-10

Kimberlykevins Riggo Romantico och Lundens Bellagotto Eleganza  "Rut"

Denna kull är efterlängtad , det blir  den tredje generationen i min kennel ,  Belissa blir mormor till min nya valp som ska stanna kvar i kenneln. Valpningen gick väldigt bra, Rut var jätteduktig, det blev 2 tikar och 5 hanar. Som det ser ut idag så finns 2 hanar otingade .

 

Ipo, 5 månader imorgon den 14/7

På grund av  förändrade omständigheter så flyttade Ipo hem till Emma i Vänersborg, där ska han bo och tränas o tävlas i bruks. Han är mitt  -barn, han har så mycket Smilla i sig och är en lugn o balanserad kille. Jag har stora förhoppningar på honom han kommer att bli en kanonhund,  har en massa "willtoplease" så Emma kommer att få en alldeles utmärkt "förstaaussie" hund att arbeta med. De har redan anmält sig till en brukskurs på Vänersborgs Brukshundklubb. Jag önskar dem all lycka till och de kommer att få så roligt ihop.

Spira, 5 månader den 14/7

 Den lilla turborödhättan, hon gör så mycket "fortofel" att man inte riktigt hänger med. Men hon har väldigt mycket arbetsglädje och energi så mina förhoppningar är att det kommer att bli superbra när hon växt till sig. Nu tränar vi mycket "fotgående" att söka sig naturligt till min vänstersida.Jag tar det väldigt lugnt då hon verkligen vill göra en massa saker samtidigt. Vi tränar på att INTE hälsa på allt och alla när vi är på promenad, vi tränar inkallning, fot, sitta och ligga, fast inte samtidigt så klart

Vi har provat på lite spår, bara raka spår ca 100 -150 meter, hon tyckte det var jätteskoj, hon har nosen i backen och piper inte ett endaste dugg, det var en farhåga hos mig då hon gärna vill prata lite i allt arbeta, men tyst och metodiskt spårar hon.Nu ska vi utöka spårlängden och se om hon håller fast annars backar vi igen. Hon är roligt att träna med och har en massa egna påhitt för sig.

 

Hampus, vårt barnbarn som är 4 år, ville stanna kvar hos mormor o morfar när hans mor o far åkte hem.Javisst tänkte vi, det kommer nog att gå bra!!  Och det är precis det som det gör , det är riktigt roligt med småbarn i huset igen, det var ett tag sedan, även om det känns som att 18-åringen ibland är ganska liten när det gäller tvätt o städning, (han läser ändå inte detta). Hampus läggaer sig vid 20.00 tiden o sover till kl 8.00-8.30 det är perfekt, sovmorgon varje morgon. Han bäddar sin säng, han hjälper till med att laga mat, ja faktiskt så är han väldigt lätt att samarbeta med.Han är med på det mesta, det är jätteroligt att ha hon om här hos oss, då han bor en bit bort så träffas vi inte så ofta. Han säger att " du mormor, dig ska jag bo hos tills jag blir stor" varje morgon säger han " jag har inte blivit stor än". Ja det kan väl inte bli annat är ett gott betyg till en mormor och morfar!


 

 

 


Utställning, lydnadsprov, rally lydnad och Star Warskullen

2012-07-02 13:32 | 1 kommentarer

Svenska Australien Shepherd klubbens Rasspecial 1/7 2012

Då har de små, Ipo  och Spira gjort sin utställningsdebut, rasspecialen var på Eskilstuna Brukshundsklubb

Det var fint och väldigt bra arrangerat, trevligt folk och bra stämning.Ipo var först ut i valpklass 4-6 månader, han skötte sig alldeles utmärkt som man ska göra när man är 5 månader, hopp och skutt i ringen och en massa glädjeryck, han hälsade fint o glatt på domaren som fick titta på tänder, känna igenom honom och en massa klappar.   

Ipos Kritik tyckte jag var alldeles utmärkt; Mycket tilltalande maskulin modell, välformat huvud med vackert uttryck, Välvinklad fram och bak, utmärkt förbröst, välformad bröstkorg. mycket bra benstomme , sunda stabila rörelser, Lovande päls, Trevligt temp, välvisad.

Sedan var det Spiras tur, hon travade på som om hon inte gjort något annat, även där godkändes domarens hantering och titt på tänder, hon var så glad i honom och försökte pussa honom i ansiktet men han var beredd

Spiras kritik: Mycket tilltalande modell , utmärkt huvud och uttryck, bra hals, välvinklad fram och bak, utmärkt förbröst och välformad bröskorg, bra benstomme, utmärkta rörelser, utmärkt temperament,trevligt visad.

Efter utställning så fick vi springa iväg till lydnaden, en aning stressigt och det ska vi inte göra om , Smilla gjorde sitt bästa men eftersom jag är "expert" på dubbelkommandon så blev det avdrag för det, Rutan fixade hon inte idag så ett andra pris blev det.Vi ska börja på en tävlingslydnaskurs i höst så förhoppningsvis så kommer vi att få hjälp där.

Efter lunch var det så dags att starta Rallylydnaden , det var så nervöst men jätteroligt, så det kommer vi att fortsätta med, v klarade oss precis över godkända gränsen med 71 poäng, 20 poängs avdrag för att jag gör fel sved en aning, hade jag utfört det korrekt hade vi stannat på 93 poäng. Men men roligt var det i alla fall.

 

Star Wars kullen blev ju 7 veckor  den 1/7,  nästa helg åker de till sina nya familjer, det är både skönt och lite sorgligt , men alla har fått fina familjer så det blir superbra. Borde ha satt in en massa bilder men hinner inte riktigt med !

 

Rut ( Lundens Bellagotto Eleganza) ska ha valpar den 13 juli, hon är en aning rund om magen och mår bara bra, det ska bli spännande och se vad som kommer i den kullen.