Blogginlägg

Nya valpar o lite annat

Känner att jag måste skriva av mig lite nu! Alla aussievalpar har nu åkt till sina nya familjer, jag önskar alla stort lycka till, ni vet att ni kan ringa mig närsom helst för att fråga eller berätta något ni undrar över.

Nästan alla har jag kontakt med via FB och det känns väldigt bra att följa dem med bilder och inläggen. Några har jag meilat till o det verkar som att alla trivs med sina valpar och att det går bra!

Lilla Aska blir kvar hemma hos oss, hon är ganska lugn av sig tycker jag, vi tränar på att gå i koppel o en massa miljöträningar.Hon är en trygg tjej som tar saker o ting med ro. Hon var med mig på Örebro Läns Kennelklubbs invigning av nya klubbhuset och hon var så intresserad av både människor o de fyrbenta som var med.

 

Spira som bor hemma hos Anna, är röntgad nu, HD A och ED 0, det blev jag förstås mycket glad för. Snart är det Ipo:s och Amorinas tur med.

 

Jag väntar på Fedros JE dna svar, det ska komma närsomhelst. Hans uppfödare sa i alla fall att han "bör" vara fri. Rut är fri genom hennes föräldrar så det känns bra.

 

"Rut" Lundens Bellagotto Eleganza , fick sina valpar igår, Fedro är pappa till den kullen.alpar

Det blev 5 fina valpar, 3 söta tikar och 2 fina pojkar.

Har stora förhoppningar på att denna kull ska vara full av arbetsglädje!

 

Det finns några otingade ur denna kull så ni är varmt välkomna att höra av er!


Valpar och lite annat smått och gott!

Ja trots att jag tänker att bloggen ska uppdaterad ofta så hinner jag inte med det.

Nu har i alla fall valparna blivit 9 veckor och de flesta har flyttat hemifrån. Explode ska vara hemma en några veckor till sen flyttar han till Göteborg. Aska kommer att bo kvar här hemma hos oss.

Tiden från det de föddes fram till nu har fullkomligt rusat fram, oj vad tiden går fort ( när man har roligt)

Nästan alla valpar kommer till familjer med stor hundvana och som tidigare har aussie.Det känns väldigt bra.

Vi har hunnit med några utställningar under våren, Fedro blev BIS 4 på en inoff utställning. Ipo har fått sitt första CERT, det blev vi mycket glada för.Även Spira har det gått bra för .

Vi kommer att åka på utställningar under sommaren. Smilla ska komma igång med träningen för att starta i Lydnasklass 3 förhoppningsvis under hösten, vi får se.

 

Ska även fösöka att komma igång med Rally lydnaden på alla tre.

 

Lilla Aska kommer att få hänga med på de flesta aktiviteter.

Rut är parad med  Fedro, jag förväntar mig valpar som är friska och som har ett frimodigt och bra temperament. Fedro växer i mina ögon, han var lite reserverad när han kom från sin kennel i Rumänien men har utvecklats så mycket under tiden han bott hos mig. Alltid så glad och positiv och arbetsvillig, jag älskar den där killens underbara humör.

 

 

 


Valparna 6 veckor

Här kommer det uppställda bilder på valparna i 6 veckors ålder. 2 av hanarna finns fortfarande till salu,

Lundens bellagotto Angles Black och Lundens bellagotto Angels Explode! 

Vid intresse, tveka inte att höra av dig

Rock

Magma

lava

katla

Flash

Fire

Explode

Etna

Black

Aska 6 v


Valparna 4 veckor, Utställning i Nora

Här kommer en liten valprapport, alla växer o utvecklas så fint, nu skälls det, morras o busas ganska mycket. Men samtidigt ganska lugnt. Mat, kiss/bajs, bus, sedan sover de ett par timmar sen är det full fart igen.

De minsta två merle killarna utväxlas bra o börjar att tuffa till sig o ta för sig bra när det är matdags.Är så glad att de klarade sig o mår bra, de var en aning mindre till födseln men har kommit i kapp.Det är snart dags för dem att komma ut.

Nu börjar besökare o blivande valpköpare att komma på besök, det ser jag fram emot, så roligt att valparna får träffa andra människor både barn och vuxna.

Igår var vi på Nora Brukshundklubbs årliga hundutställning, fint väder o bra arrangemang.

Ipo som jag visade  fick

Excellent, CK, CERT o BIM

Första certet, var så underbart roligt, han var väl inte i bästa päls men domaren gillade verkligen honom, han har ju ett sånt bra temperament och ville helst bara pussa på domaren.

 

Spira, den lillla guldspiran!

Visade som vanligt att när hon arbetar så är hon till 100% fokuserad, hon gillar att visa upp sig o sköter sig perfekt i ringen.

Excellent, CK och 3:e Bästa tik

 

Är en stolt uppfödare till denna kombination.

 


Valparna 3 veckor

Valparna växer så det knakar, det busas o skälls och de hoppar och skuttar o busar med varandra.De har börjat med lite köttfärs och idag ska de få provsmaka  lite valpfoder, jag gissar att det kommer att uppskattas.

De sover väldigt bra på nätterna, Smilla matar  2-3 gånger per natt, nu behöver jag inte längre lägga till de där två lite mindre killarna, de växer så fint nu, även om de är minde än de andra sälungarna.

2 fina hanvalpar finns till salu, de ser väldigt fina ut båda två.

Ska be min "webmaster" att fixa in lite bilder här med är ganska flitig på FB för att det är enklare men så klart hemsidan måste skötas den med.

Vi har varit på utställning, Västerås , en finsk domare med bra kritik, jag ställde bara Amorina där.

Det kommer att bli lagotto valpar i sommar, Rut ska paras med  Fedro det kommer att bli kanon då båda har ett väldigt bra temperament, främst för de som vill jobba med sin hund.

Du som är intresserad är varm välkommen att höra av dig, vill gärna ha besök av de som ska köpa valp av mig.