Blogginlägg

Valpar, utställning och semester

2012-08-26 20:25

Hinner inte riktigt med att blogga som det var tänkt! 7 valpar , + Ipo och Spira och sedan en vuxen hund att träna med. Ja dygnet borde ha mer timmar. Valparna blir 7 veckor på onsdag, de växer och utvecklas så fint. Det finns en tik kvar till salu, det var många som var intresserade av denna tjej, men sedan höll jag lite på henne till en intresserad men det visade sig sen att det inte blev den familjen. Tyvärr sparade jag inte tel nummer till de familjerna som visade intresse och som jag sa nej till.

Därför finns nu  en jättefin tikvalp kvar ur denna  kull som är till salu. Hon ser jättefin ut. Jaja hon blir väl kvar här så länge. Den lilla tjejen får gärna komma till en utställningsintresserad person!!

Ipo bor hos min dotter Emma , och de trivs så bra tillsammans, de har precis varit på besök och det märktes att han trivdes med sin nya familj.

Spira den lilla yrhättan, är så nöjd med henne, hon kan allt tror hon, vill gärna ta egna beslut, vi tränar på med lydnaden och kontaktövningar. Hon är jätteduktigt i spåret, det är en fröjd att se henne arbeta med nosen i backen.

Vi var till Eskilstuna på utställning. Spira fick exellent, HP, BIR, . Amanda visade henne, tack för det, hon skötte sig så fint i ringen. I finalen höll jag på at svimma, ca 30 hundar var med, först plockades 10 ut, Spira var kvar, sedan 10 till , Spira kvar, , sedan sa domaren  på fjärde plats ville han ha en sustralian shepherd, YES  BIS-4 , ohh vad glad jag blev. Lilla gumman , travade på så fint i ringen, och de fick ju springa 2-3 varv i stora ringen, det var superbra gjort. Tack igen Amanda!!! Min SUPERHANDLER!!

 

 


Star Star Wars kullens flytt till sina nya familjer, Romanticokullen är född, Ipo:s flytt och lite om Spira och lite om barnbarnets Hampus besök hos oss

2012-07-13 15:34 | 0 kommentarer

                                 Star Wars Kullen, Belissa och Riggo

Nu har alla valparna åkt till sina nya familjer, de är lite utspridda men Leia bor kvar i Nora, Otto i Örebro,Jaina i Örebro,, Koda i Borås och "Dart" i Trosa. Jag vill önska er alla lycka till med era fina valpar. Jag är så nöjd med denna kombination och tror att de kommer att bli bra, positiva och friska hundar.

Ni alla vet att ni kan ringa eller meila mig närhelst det dyker upp frågor ni funderar över, det är ju roligt att få höra av er när det går bra med,  inte bara när ni vill fråga något förstås.

 

Romantico kullen född  2012-07-10

Kimberlykevins Riggo Romantico och Lundens Bellagotto Eleganza  "Rut"

Denna kull är efterlängtad , det blir  den tredje generationen i min kennel ,  Belissa blir mormor till min nya valp som ska stanna kvar i kenneln. Valpningen gick väldigt bra, Rut var jätteduktig, det blev 2 tikar och 5 hanar. Som det ser ut idag så finns 2 hanar otingade .

 

Ipo, 5 månader imorgon den 14/7

På grund av  förändrade omständigheter så flyttade Ipo hem till Emma i Vänersborg, där ska han bo och tränas o tävlas i bruks. Han är mitt  -barn, han har så mycket Smilla i sig och är en lugn o balanserad kille. Jag har stora förhoppningar på honom han kommer att bli en kanonhund,  har en massa "willtoplease" så Emma kommer att få en alldeles utmärkt "förstaaussie" hund att arbeta med. De har redan anmält sig till en brukskurs på Vänersborgs Brukshundklubb. Jag önskar dem all lycka till och de kommer att få så roligt ihop.

Spira, 5 månader den 14/7

 Den lilla turborödhättan, hon gör så mycket "fortofel" att man inte riktigt hänger med. Men hon har väldigt mycket arbetsglädje och energi så mina förhoppningar är att det kommer att bli superbra när hon växt till sig. Nu tränar vi mycket "fotgående" att söka sig naturligt till min vänstersida.Jag tar det väldigt lugnt då hon verkligen vill göra en massa saker samtidigt. Vi tränar på att INTE hälsa på allt och alla när vi är på promenad, vi tränar inkallning, fot, sitta och ligga, fast inte samtidigt så klart

Vi har provat på lite spår, bara raka spår ca 100 -150 meter, hon tyckte det var jätteskoj, hon har nosen i backen och piper inte ett endaste dugg, det var en farhåga hos mig då hon gärna vill prata lite i allt arbeta, men tyst och metodiskt spårar hon.Nu ska vi utöka spårlängden och se om hon håller fast annars backar vi igen. Hon är roligt att träna med och har en massa egna påhitt för sig.

 

Hampus, vårt barnbarn som är 4 år, ville stanna kvar hos mormor o morfar när hans mor o far åkte hem.Javisst tänkte vi, det kommer nog att gå bra!!  Och det är precis det som det gör , det är riktigt roligt med småbarn i huset igen, det var ett tag sedan, även om det känns som att 18-åringen ibland är ganska liten när det gäller tvätt o städning, (han läser ändå inte detta). Hampus läggaer sig vid 20.00 tiden o sover till kl 8.00-8.30 det är perfekt, sovmorgon varje morgon. Han bäddar sin säng, han hjälper till med att laga mat, ja faktiskt så är han väldigt lätt att samarbeta med.Han är med på det mesta, det är jätteroligt att ha hon om här hos oss, då han bor en bit bort så träffas vi inte så ofta. Han säger att " du mormor, dig ska jag bo hos tills jag blir stor" varje morgon säger han " jag har inte blivit stor än". Ja det kan väl inte bli annat är ett gott betyg till en mormor och morfar!


 

 

 


Utställning, lydnadsprov, rally lydnad och Star Warskullen

2012-07-02 13:32 | 1 kommentarer

Svenska Australien Shepherd klubbens Rasspecial 1/7 2012

Då har de små, Ipo  och Spira gjort sin utställningsdebut, rasspecialen var på Eskilstuna Brukshundsklubb

Det var fint och väldigt bra arrangerat, trevligt folk och bra stämning.Ipo var först ut i valpklass 4-6 månader, han skötte sig alldeles utmärkt som man ska göra när man är 5 månader, hopp och skutt i ringen och en massa glädjeryck, han hälsade fint o glatt på domaren som fick titta på tänder, känna igenom honom och en massa klappar.   

Ipos Kritik tyckte jag var alldeles utmärkt; Mycket tilltalande maskulin modell, välformat huvud med vackert uttryck, Välvinklad fram och bak, utmärkt förbröst, välformad bröstkorg. mycket bra benstomme , sunda stabila rörelser, Lovande päls, Trevligt temp, välvisad.

Sedan var det Spiras tur, hon travade på som om hon inte gjort något annat, även där godkändes domarens hantering och titt på tänder, hon var så glad i honom och försökte pussa honom i ansiktet men han var beredd

Spiras kritik: Mycket tilltalande modell , utmärkt huvud och uttryck, bra hals, välvinklad fram och bak, utmärkt förbröst och välformad bröskorg, bra benstomme, utmärkta rörelser, utmärkt temperament,trevligt visad.

Efter utställning så fick vi springa iväg till lydnaden, en aning stressigt och det ska vi inte göra om , Smilla gjorde sitt bästa men eftersom jag är "expert" på dubbelkommandon så blev det avdrag för det, Rutan fixade hon inte idag så ett andra pris blev det.Vi ska börja på en tävlingslydnaskurs i höst så förhoppningsvis så kommer vi att få hjälp där.

Efter lunch var det så dags att starta Rallylydnaden , det var så nervöst men jätteroligt, så det kommer vi att fortsätta med, v klarade oss precis över godkända gränsen med 71 poäng, 20 poängs avdrag för att jag gör fel sved en aning, hade jag utfört det korrekt hade vi stannat på 93 poäng. Men men roligt var det i alla fall.

 

Star Wars kullen blev ju 7 veckor  den 1/7,  nästa helg åker de till sina nya familjer, det är både skönt och lite sorgligt , men alla har fått fina familjer så det blir superbra. Borde ha satt in en massa bilder men hinner inte riktigt med !

 

Rut ( Lundens Bellagotto Eleganza) ska ha valpar den 13 juli, hon är en aning rund om magen och mår bara bra, det ska bli spännande och se vad som kommer i den kullen.


Star Wars kullen 6 veckor

2012-06-24 17:44

Valparna är nu 6 veckor, de är ute varje dag som vädret tillåter. Mamma Belissa börjar att tröttna lite på dem med deras vassa tänder och klor så hon är utanför valphagen längre och längre stunder.

Alla valparna har nu fått egna fina familjer, jag hoppas att alla kommer att trivas med sin nya familjemedlem. Det blev ett återbud på en hanvalp som var lite märkligt men tack vare bra samarbeta med Teta Karlsson, Kennel Temikas som miste en valp så blev den valpköparen glad att få en hane från mig.

Valparna ska besiktas och chippas och vaccineras den 6/7 och några åker sedan den 8/7 och under vecka 28.

Rut, Eleganza som hon heter i stamtavlan, är konstaterad dräktig , vi gjorde ultraljud på henne för ca 1 vecka sedan, där såg vi ett antal små  valpar, hon är beräknade till den 13 juli, det ska bli spännande att se vad det blir. En tik blir kvar hemma hos oss , så vi får hoppas det blir i alla fall en sådan.

 

 


valparna är nu 5 veckor

2012-06-17 17:25 | 0 kommentarer

Valparna har nu hunnit bli 5 veckor, Synd att vädret är så dåligt att de inte kan vara ute. Men vi får hoppas det blir bättre snart. De utvecklas fint och alla ser väldigt bra ut och de är ganska lika i temperamentet.

Det finns ju som vanligt en liten "bulldozer" och enl min uppfattning brukar det vara den första och den största!! De bor nu nere med oss i vårt kombinerade kök/all/tv rum så de blir vana vid alla ljud med dammsugare och annat. Det kommer en del besökare förstås och det är så bra att de får träffa  människor både små och stora.

Spira och Ipo, speciellt Ipo är väldigt nyfikna på dem, Ipo kan sitta väldigt länge utanför valphagen och bara studera dem och försöka slicka på dem när de kommer fram för att hälsa.I sinom tid ska han få gå in och gosa lite med dem.

Alla valparna har varit tingade sedan länge, men idag hände något märkligt, en valpköpare som skulle komma på besök idag , kom inte och sedan när jag ringde så stämde det inte, han skulle inte köpa hund och framför allt inte en lagotto,  iofs så kände jag något när vi pratade i telefon, men tänkte ibland känner man fel, men, men lita på din magkänsla nästa gång Maritha...

Skulle nästan vilja skriva ut hans namn, adress o telefonnummer på FB till andra uppfödare men med tanke på att det kanske inte är lagligt att göra så låter jag bli. Vill någon ha hans namn så får man meila mig istället. Det är fler uppfödare som kanske råkar ut för honom. Det finns ju andra saker att göra än att sitta och vänta på att folk ska komma .

SÅ DÄRFÖR FINNS NU EN HANE TILL SALU, REDO ATT FLYTTA HEMIFRÅN EFTER 8/7.

Imorgon ska jag göra ultraljud på Rut, det ska bli spännande!