Blogginlägg

Lite blandat om valpar o utställning

2013-08-06 21:08

Sommaren är snart slut o hösten närmar sig. Tiden går fort när man har roligt , det stämmer verkligen bra. Under sommaren har vi hunnit med både utställning samt lite semester. Vissa saker har jag inte hunnit med, hade planer på att starta brukset med Smilla samt lydnadsklass 3, men så blev det inte pga av att min träningsmotivation försvann med vinden. Däremot så gjorde vi en runda på Rallylydnaden den tredje i nybörjarklassen, helt otränade kan jag lova, tittade igenom skyltarna några dagar innan rasmästerskapet och Smilla klev in och körde sitt eget race , vi fick 91 poäng, det var oväntat. Men så är det med den lilla Ängeln ibland så överaskar hon. Hon var så taggad så det var riktigt roligt. Nu är det Fortsättningsklassen vi fokuserar på.

Smillas valpar blir i dagarna 4 månader, de växer o utvecklas så fint, snart är det dags att debutera på utställning för dem, det ska bli underbart roligt att följa dem. Aska bor kvar hemma hos mig, en blue merle tjej.

Rut och Fedro valparna flyttar i slutet av augusti, alla är tingade och flyttar till fina familjer. Jag känner mig väldigt nöjd med den kullen, alla är öppna och glada och utvecklas fint.

En av tikarna Classy kommer att flytt till min syster Åse Gustavsson, hon kommer att vara fodervärd till henne. Det är extra roligt då jag vet att de kommer att följa med på många utställningar och hon kommer att få arbeta en del med lydnaden.

Jag har även importerat en tik från Italien, från Kennel Il Granaio Malatesta, Monica Benneli, Carmen och hennes syster kom samtidigt  . De fixade flygresan väldigt bra, det var riktiga busfrön som kom, bara en massa bus och upptåg,  sådana saker uppskattar jag hos en hund, lite egna idéer och påhitt.

Carmen är brunskimmel, hon var 3 mån och 23 dagar när hon kom till Sverige. Hon och Aska är förstås väldiga kompisar och ibland är det full fart.

 

Till helgen är det dags för utställningen i Askersund, då har jag valt att bara ställa Spira, då får vi se hur det går, ska bli spännande.

 


Nya valpar o lite annat

2013-07-02 17:37

Känner att jag måste skriva av mig lite nu! Alla aussievalpar har nu åkt till sina nya familjer, jag önskar alla stort lycka till, ni vet att ni kan ringa mig närsom helst för att fråga eller berätta något ni undrar över.

Nästan alla har jag kontakt med via FB och det känns väldigt bra att följa dem med bilder och inläggen. Några har jag meilat till o det verkar som att alla trivs med sina valpar och att det går bra!

Lilla Aska blir kvar hemma hos oss, hon är ganska lugn av sig tycker jag, vi tränar på att gå i koppel o en massa miljöträningar.Hon är en trygg tjej som tar saker o ting med ro. Hon var med mig på Örebro Läns Kennelklubbs invigning av nya klubbhuset och hon var så intresserad av både människor o de fyrbenta som var med.

 

Spira som bor hemma hos Anna, är röntgad nu, HD A och ED 0, det blev jag förstås mycket glad för. Snart är det Ipo:s och Amorinas tur med.

 

Jag väntar på Fedros JE dna svar, det ska komma närsomhelst. Hans uppfödare sa i alla fall att han "bör" vara fri. Rut är fri genom hennes föräldrar så det känns bra.

 

"Rut" Lundens Bellagotto Eleganza , fick sina valpar igår, Fedro är pappa till den kullen.alpar

Det blev 5 fina valpar, 3 söta tikar och 2 fina pojkar.

Har stora förhoppningar på att denna kull ska vara full av arbetsglädje!

 

Det finns några otingade ur denna kull så ni är varmt välkomna att höra av er!


Valpar och lite annat smått och gott!

2013-06-16 08:46

Ja trots att jag tänker att bloggen ska uppdaterad ofta så hinner jag inte med det.

Nu har i alla fall valparna blivit 9 veckor och de flesta har flyttat hemifrån. Explode ska vara hemma en några veckor till sen flyttar han till Göteborg. Aska kommer att bo kvar här hemma hos oss.

Tiden från det de föddes fram till nu har fullkomligt rusat fram, oj vad tiden går fort ( när man har roligt)

Nästan alla valpar kommer till familjer med stor hundvana och som tidigare har aussie.Det känns väldigt bra.

Vi har hunnit med några utställningar under våren, Fedro blev BIS 4 på en inoff utställning. Ipo har fått sitt första CERT, det blev vi mycket glada för.Även Spira har det gått bra för .

Vi kommer att åka på utställningar under sommaren. Smilla ska komma igång med träningen för att starta i Lydnasklass 3 förhoppningsvis under hösten, vi får se.

 

Ska även fösöka att komma igång med Rally lydnaden på alla tre.

 

Lilla Aska kommer att få hänga med på de flesta aktiviteter.

Rut är parad med  Fedro, jag förväntar mig valpar som är friska och som har ett frimodigt och bra temperament. Fedro växer i mina ögon, han var lite reserverad när han kom från sin kennel i Rumänien men har utvecklats så mycket under tiden han bott hos mig. Alltid så glad och positiv och arbetsvillig, jag älskar den där killens underbara humör.

 

 

 


Valparna 6 veckor

2013-05-24 09:56 | 0 kommentarer

Här kommer det uppställda bilder på valparna i 6 veckors ålder. 2 av hanarna finns fortfarande till salu,

Lundens bellagotto Angles Black och Lundens bellagotto Angels Explode! 

Vid intresse, tveka inte att höra av dig

Rock

Magma

lava

katla

Flash

Fire

Explode

Etna

Black

Aska 6 v


Valparna 4 veckor, Utställning i Nora

2013-05-10 07:28 | 0 kommentarer

Här kommer en liten valprapport, alla växer o utvecklas så fint, nu skälls det, morras o busas ganska mycket. Men samtidigt ganska lugnt. Mat, kiss/bajs, bus, sedan sover de ett par timmar sen är det full fart igen.

De minsta två merle killarna utväxlas bra o börjar att tuffa till sig o ta för sig bra när det är matdags.Är så glad att de klarade sig o mår bra, de var en aning mindre till födseln men har kommit i kapp.Det är snart dags för dem att komma ut.

Nu börjar besökare o blivande valpköpare att komma på besök, det ser jag fram emot, så roligt att valparna får träffa andra människor både barn och vuxna.

Igår var vi på Nora Brukshundklubbs årliga hundutställning, fint väder o bra arrangemang.

Ipo som jag visade  fick

Excellent, CK, CERT o BIM

Första certet, var så underbart roligt, han var väl inte i bästa päls men domaren gillade verkligen honom, han har ju ett sånt bra temperament och ville helst bara pussa på domaren.

 

Spira, den lillla guldspiran!

Visade som vanligt att när hon arbetar så är hon till 100% fokuserad, hon gillar att visa upp sig o sköter sig perfekt i ringen.

Excellent, CK och 3:e Bästa tik

 

Är en stolt uppfödare till denna kombination.