Blogginlägg

Hösten är här

Jag gillar inte hösten, det är kallt jämt ... är ju lite frusen av mig!

Jag hade skrivit ett långt blogginlägg men på ngt sätt lyckades jag tappa bort det, är det någon som ser det , säg till då!

 

Ni är så många som är aktiva med era LB hundar, det glädjer mig att se alla fina kommentarer och inlägg på min kennelsida.

Stort grattis illl er alla ! Att se er och se alla fina tävlinsresultat glädjer mig och samtidigt känner jag att jag når ett av mina mål med avelsarbetet dvs att få bra temperament med huvuden som vill arbeta, sedan ska de förstås vara friska i kropp och själ!

Jag är så tacksam att ni röntgar era hundar, det har en stor betydelse för mig som uppfödare, för det är ju så att ska man kunna få  låna bra hanar till sina tikar så vill även hanhundsägaren ha avkommorna utvärderade. Detta har stor betydelse för rasen och för den enskilde avelsarbete.

Vi har fått  tillskott i familjen , Emma har en ny pojke, Zack heter han och kommer från Östra Gredas kennel, det ska bli roligt att följa honom.

En har flyttat härifrån , det är Carmen som flyttat ner till västkusten, vi hade stor osämja bland tikarna, det var ohållbart så jag var tvungen att göra så här.

 

Det är så fint att FB finns, på gott och ont. Det är så kul att få ta del av träning och tävling men även det vanliga vardagslivet för era LB hundar, man kanske är i skogen o plockar svamp eller bär, det tycker hundarna om väldigt mycket. Jag ser att många gillar att bada, det är med kul för dem. Ont med FB , ja det är väl att vissa människor sitter bakom en skärm och är rätt fega av sig, man skäller och pratar illa om människor. Jag anser det är både omoget och fegt! Har sett flera "goda " exempel av det i år. Vi är så noggranna med att lära våra barn (barnbarn) hur man ska agera och diskutera på nätet, men många vuxna klarar det inte. Jag kanske är för rak av mig o lite plump ibland men jag sitter inte bakome en skärm o kastar dynga i alla fall.

Vet inte om detta är speciellt för hundfolket men då är det ju ännu värre för vi ska väl ändå föra vår ras framåt och vidareutveckla den, genom att kasta skit på varandra så gagnar det inte rasen alls.

Nej ni som sitter där bakom, kom fram o prata istället med den det berör!

 

Vi har ju även fått en ny medlem en liten aussie tjej jag väntat på länge nu!

Äntligen kom hon, Rosie är hennes namn.

Jag ska snart lägga in henne på hemsidan.

Jag gläds fortfarande åt Douglas fina placering igår på Högbo Bruk , Internationell Utställning 

Jag var nyfiken på om domaren Lena Danker från Finland gillade Douglas lika mycket som hon gjorde förra året.

Det gjorde hon och det blev jag så glad för.

Han placerades som bästa hane, BIR med med ck, CERT, CACIB

i gruppen  som det ösregnade sig igenom blev vi placerade som top 5.

Det kändes lite surt att snubbla på målsnöret men det var säkert handlern som inte uppfyllde kravet på en bättre placering.

Nåväl bättre lycka nästa gång hoppas vi på.

Är så nöjd med Douglas och hans utveckling under dt året jag har ägt honom.

Tack till Lotta och Gisli på Östra Gredas kennel att jag blev tillfrågad om jag ville köpa honom .

Vi ses snart

och ni som  är intresserade av Smilla o Dogges kull, ni är så välkomna  att  komma på besök till oss.

 

 


Tiden går alldeles för fort

Hjälp... jag hinner inte med allt jag vill ....

Först vill jag GRATULERA ER ALLA som är ute på kurs, tävlar eller annat meningsfullt med era LB hundar.

När semestern kommer lovar jag att hinna med att lägga in era fina resultat.

Det händer så mycket nu, ni tävlar, ställer ut, är med på anlagsprov , jag är så stolt över er alla .

Här hemma har det varit fullt upp med valpar och med det arbete det innebär, det är så otroligt spännande att följa sina valpkullar. FB på gott och ont, för det mesta gott för där kan man följa många av er.

Här hemma har vi en kull med 6 st fina lagotto valpar, Mio heter pappan och Carmen är mamma. Hon är så otroligt duktig som mor, vill inte gärna lämna valplådan ngr längre stunder.

Det finns några ur den kullen som är otingade. Välkommen o du är intresserad så berättar jag mer.

Zingo och Mios valpar har flyttat till sina nya familjer, jag får lite nya rapporter och det går så bra för dem hör jag, alla är så nöjda och det uppskattas verkligen av mig som uppfödare.

Cicci, Douglas, Maggie tillbringar de mesta helgerna på utställningar, det fortsätter vi med under sommaren

Maggie blev BIS 1 valp igår på Örebro Brukshundsklubbs nat utställning.

Douglas blev BH, BIR, CK, CERT, och slutligen BIS 3. 

 

Vi har en liten tikvalp hemma kvar efter Zingo och Mio, det är en liten arbetsvillig tjej märker jag. Jag söker efter ett hem till henne , gärna till dig som är intresserad av träning och tävling samt utställning, Det är en liten chokladpralin.

 

Jag planerade för en aussie kull men nu blev det inte så av olika anledningar.

jag har bestämt mig för att ta en kull till på min Smilla, hon har lämnat mycket bra mentalt och exteriöra valpar. Det börjar visa sig arbetsmässigt med vilket jag tycker är så skoj. 

Jag kommer att använda Douglas till henne. Jag kommer att skriva lite mer om mina förväntningar på denna kull lite längre fram. 

 

Är du nyfiken så ring eller maila så ska jag berätta mer om dem.

 

 

 

 


Lite smått o gott

Det har varit en lugn vinter efter My Dog, vi väntar på våren så att jag kommer igång ordentligt med träningen igen.

Vi har "vilat" oss i form kan man säga, vanlig motion o promenader med lite simning o spring på bandet. Jag har haft otroligt mycket på mitt arbete men nu börjar det att lugna sig lite.

Nytt är att vi avvaktar med att para Spira , det var många som stod i kö på denna kombination som blev besvikna  men det är inte alltid det passar.

Dock väntar vi lagotto valpar , det är Zingo som ska få sin första kull, Zingo bor hos min syster som är fodervärd till henne.

Det är mycker spännande på gång som jag ser fram emot, en aussie kull är planerad under våren med en mycket spännande kombination, den ser vi fram emot. När parningen är klar kommer jag att lägga ut det på hemsidan.

Förberedelser för sommarens kennelträff för både lagotto och aussie är på gång.

Det kommer med att ligga här och på Fb gruppen, Lundens bellagotto.

Hoppas vi får en trevlig helg tillsammans.

Jag har även påbörjat SASK, avelsutbildning, den är webb baserad  med telefonmöten , mycket bra upplägg med olika teman.

 

 


My Dog 2016

Då är det nya året inlett!

Nyårsnatten var lugn för hundarna hemma trots alla smällare som ven runt husknuten.

Utställningen på My Dog i Göteborg gick bra för alla deltagare! Stort GRATTIS till er som deltog

Nu väntat vi på att Spira ska komma i löp så att vi kan para henne med Ozzy.


Alla valpar har flyttat

Då har alla små valpar lämnat boet och flyttat till egna aktiva hem.

Även lilla "Camelia" har nu flyttat hemifrån.

Spira som tyvärr gick tom kommer att paras igen i januari-februari och vi hoppas att det kommer att gå vägen den här gången. Om man är intresserad av bruks och utställning är man välkommen med intresseanmälan, gärna per mail: maritha@elodata.se.

Till den kullen söker jag även en fordervärd.

Nu önskar vi oss en vit jul med lite snö och lek!


 

Blogghistorik