Blogginlägg

Valparna 4 veckor, Utställning i Nora

2013-05-10 07:28 | 0 kommentarer

Här kommer en liten valprapport, alla växer o utvecklas så fint, nu skälls det, morras o busas ganska mycket. Men samtidigt ganska lugnt. Mat, kiss/bajs, bus, sedan sover de ett par timmar sen är det full fart igen.

De minsta två merle killarna utväxlas bra o börjar att tuffa till sig o ta för sig bra när det är matdags.Är så glad att de klarade sig o mår bra, de var en aning mindre till födseln men har kommit i kapp.Det är snart dags för dem att komma ut.

Nu börjar besökare o blivande valpköpare att komma på besök, det ser jag fram emot, så roligt att valparna får träffa andra människor både barn och vuxna.

Igår var vi på Nora Brukshundklubbs årliga hundutställning, fint väder o bra arrangemang.

Ipo som jag visade  fick

Excellent, CK, CERT o BIM

Första certet, var så underbart roligt, han var väl inte i bästa päls men domaren gillade verkligen honom, han har ju ett sånt bra temperament och ville helst bara pussa på domaren.

 

Spira, den lillla guldspiran!

Visade som vanligt att när hon arbetar så är hon till 100% fokuserad, hon gillar att visa upp sig o sköter sig perfekt i ringen.

Excellent, CK och 3:e Bästa tik

 

Är en stolt uppfödare till denna kombination.

 


Valparna 3 veckor

2013-05-03 12:43 | 0 kommentarer

Valparna växer så det knakar, det busas o skälls och de hoppar och skuttar o busar med varandra.De har börjat med lite köttfärs och idag ska de få provsmaka  lite valpfoder, jag gissar att det kommer att uppskattas.

De sover väldigt bra på nätterna, Smilla matar  2-3 gånger per natt, nu behöver jag inte längre lägga till de där två lite mindre killarna, de växer så fint nu, även om de är minde än de andra sälungarna.

2 fina hanvalpar finns till salu, de ser väldigt fina ut båda två.

Ska be min "webmaster" att fixa in lite bilder här med är ganska flitig på FB för att det är enklare men så klart hemsidan måste skötas den med.

Vi har varit på utställning, Västerås , en finsk domare med bra kritik, jag ställde bara Amorina där.

Det kommer att bli lagotto valpar i sommar, Rut ska paras med  Fedro det kommer att bli kanon då båda har ett väldigt bra temperament, främst för de som vill jobba med sin hund.

Du som är intresserad är varm välkommen att höra av dig, vill gärna ha besök av de som ska köpa valp av mig.

 

 


Rapport från valplådan !

2013-04-20 11:49 | 0 kommentarer

Rapport från Valplådan!

Alla mår bra, de äter och växer på sig jättebra. Det är lugnt och tyst i lådan, nu börjar de kravla runt på egen hand.

Två av killarna var lite mindre än de andra så därför har det varit lite extra jobb med att se till att de fått äta lite extra, och det börjar ge resultat, de följer sin egen kurva bra.

Smilla är en sån duktig mamma, tar hand om och sköter dem bra.

Fedro och Amorina undrar förstås varför de inte får vara på övervåningen och i sovrummet som de brukar och tycker det luktar så gott om Smilla när de ses. Men än  får de vara isär och inte träffas.

Det fanns många intresserade av denna kull men då alla har specifika önskemål om hur hunden ska se ut, med färg, och svans, kön  o.s.v  så har det ramlat bort  några intresserade. Visst förstår jag att man vill att hunden ska se ut på ett visst sätt men det är svårt att tillgodose allas behov.Hundens stamtavla är en nog så viktig del och en uppfödarkollega sa något väldigt klokt :

olika färg men samma ras och samma förutsättningar - det måste väl  vara det viktigaste!

DET FINNS 2 JÄTTEFINA HANAR BLACK TRI MED KORTA SVANSAR TILL SALU!

 


Lite smått o gott och VALPAR!!

2013-04-15 20:08 | 0 kommentarer

Ja i mitt förra inlägg så sa jag att jag skulle vara lite flitigare här på bloggen, så har det inte blivit , men mitt motto är att allt kan bara bli bättre!!

 

Har bestämt mig för att bara lägga energi o krafter på det som ger mig glädje, allt annat läggs åt sidan.Så i framtiden kommer jag att ägna mig åt  Örebro Läns Kennelklubb, jag blev invald som suppleang i styrelsen, det ska bli så roligt att arbeta ihop med det gänget, högt i tak och trevlig stämning, ett mycket bra gäng som jag kommer att stortrivas med. Jag sitter med i utbildningsgruppen och kommer att vara delaktigt i de olika kurserna vi kommer att erbjuda.Jag kommer att åka på en utbildning som Testledare i BPH (Betende och Personlighets-beskrivning hund) Planeringen är att vi ska starta upp med det under året, banan kommer att byggas vid klubbstugan. Jätteintressant och lärorik tid väntar. Jag kommer även att gå en privat utbildning och kommer att hålla privata kurser med uppstart under hösten. Ser fram emot detta !

 

Vad som mer har hänt under våren ( om vi nu har haft någon), så ställde jag min Vackra Fedro på en inofficiell utställning i Karlskoga, det slutade med BIS 4, ojoj vi som skulle dit för att träna.Jag var även i Strängnäs där min vackra Amorina blev BIR, o i gruppen oplacerad. Såna saker lever man gott på ett tag.

 

Till sist men störst, Smilla och Dastin valparna har kommit, det blev 10 valpar som föddes den 10/4. hanar och tikar var jämt fördelade. De mår bara bra och ökar bra i vikt, men än håller jag andan lite, för man vet ju inte.

Smillas valpning gick jättebra, hon var så lugn o fin under valpningen. Mer rapport kommer, nu måste jag ju uppdatera här med valparna om inte annat. Det är stort intresse för denna kull och det känner jag mig väldigt stolt över!

 

 


Lite nytt om utställning och om valpar under 2013

2012-12-24 19:43 | 0 kommentarer

Jag brukar surfa runt o kolla  hemsidor lite då och då. Det som slår mig och som irriterar mig lite är när hemsidor inte är så uppdaterade. Då tappar jag lusten att gå in på dem igen. Därför så måste jag själv skärpa till mig, men det är klart ,det tar tid att ändra o lägga in bilder osv, liksom för mig som för andra.

Men , men mitt nyårsläfte får väl bli att bli flitigare med blogg o hemsidan!!

Det har väl inte hänt så mycket under hösten på utställnings eller tävlingsfronten.

Smilla, vi har ju börjat med rallylydnaden och har fått två första pris i Nybörjar klassen, det är väldigt roligt att träna den formen av lydnad, Smilla gillar ju när vi pratar med varandra. Vi startade i Appellen, spår, det var min första brukstävling och det slutade med katastrof, jag bröt. Eftersom jag bara tränat på "mattespår" så kunde jag själv ha räknat ut hur svårt det skulle bli att helt plötsligt inte känna doften av mig, usch o fy till mig! Det var absolut inte rättvist för Smilla!! Vi tränar för Lydnadsklass 3 men det går lite trögt eftersom vi är lite osäkra på rutan och det blir ju inte lättare i den klassen. Jag (vi) fortsätter o koncenterar oss på Appellen till vår/sommaren.

Jag kommer att para Smilla nu på nästa löp, hanen kommer att presenteras här på hemsidan inom kort.

Jag / vi tror på denna kombination, båda har gjort fina MH, båda är utställningsmeriterade och är fria på ögon och häfter o armbågar.

Spira, blir ju snart 1 år, jag väntar på att hon ska  komma i löp men inget än i alla fall. Jag har bestämt mig för att inte ha så bråttom ut för att tävla, vi har mycket kvar innan alla momenst sitter. Hon vill så mycket och är så snabb. Vi går på tävlingskurs nu under vintern för att hålla igång, det behöver främst jag. Spira älskar att träna, hon arbetar på men vi har även en hel del "strider" då hon är otroligt envis men samtidigt så mycket egen vilja, började med sheiping på henne men har nu slutat för "utrymmet" blev alldeles för vitt o brett för henne.I skogen älskar hon att vara, jobbbar på i spåret till 100%, kommer att satsa på brukset till sommaren. Jag tror på Spira hon kommer att bli en alldeles fantastisk brukshund och kan gå hur långt som helst, ett krux är väl bara att jag måste lära  mig med, men eftersom jag är ganska envis av mig så ska det gå!

Spira har varit ute på 2 utställningar i år, Eskilstuna i somras där hon blev BIS-4, otroligt vad glad jag blev.

Vi åkte till Stockholms mässan den 16 december, oj vad många aussie det var anmälda, ca 60 st.

Vi blev andra bästa junior tik kan man säga, tyvärr inget ck. Tiken som stod framför var en import och Spira och hon var väldigt lika både färg, typ och exteriört. Spira skötte sig alldeles utmärkt tycker jag, det är ju inte så lätt när man vill hålla koll på allting, men avslappnad o behaglig hela dagen, jag var så nöjd med lilla guldspiran.

Nästa utställning blir på My Dog den 3-4 januari 2013. Inte fullt så många anmälda men nära ändå. Då ska även Ipo vara med i juniorklassen, hoppas det går bra för båda två, man kan aldrig veta. Det är väl det som är lite av spänningen med utställningar. Ibland finns det en röd tråd i en domares bedömningar och ibland ingen alls. Hade hoppats på att få ställa Fedro då men eftersom pälsen inte är tillräckligt lång så fick det vara.

 

Fedro, har precis blivit 1 år. En sån härlig kille, mycket fart, lagom mjuk, har ett fint temperament. Han kan fortfarande vara lite avvaktade till främmande människor men hälsar på alla som vill hälsa på honom. Vi är ganska mycket ute i skogen och där får han springa som han vill, det är nog det bästa han vet. Tyvärr har vi inte hittat någon tryffel i vår skog, så jag ska försöka att komma iväg på ngn kurs med honom under våren. Fedro är Hd röntgad med A höfter och ögonlyst utan anm. Det kändes mycket bra att han är frisk, Han är en otroligt vacker kille. Det var synd att jag klippte ner honom för mycket, men utställningarna får väl vänte ett tag till. Pälsen kommer så fint han har otroligt fin o krullig päls, vi väntar på längden bara.

Amorina, snart 6 månader, är helt vild o galen, men samtidigt ganska lugn av sig, hur man nu  får ihop den ekvationen. Amorina kommer att bli en fantastisk lydnadshund, vi kommer att satsa på Rallylydnaden, hon har otroligt mycket vilja i sitt huvud, arbetsglädje och om man kan säga "will to please" så säger jag så. Otroligt lättlärd, alltid positiv och vill vara med hela tiden. När vi är klara med den träning vi utför så lägger hon sig o vilar, Hon har absolut en av o på knapp!

En del undrar hur jag hinner med o kan träna så många hundar, 3 unghundar och en vuxen som kräver sitt. Ja att träna och hålla på med mina hundar är ju mitt stora intresse. Det är ju inte det ultimata att ha det så men jag gör så gott jag kan för att mina hundar och jag ska må bra. Det tar bara lite längre tid att få till allt.

 Valpar 2013

Leading Angel´s Famous Thornapple "Smilla" kommer att paras under januari - februari

Lundens Bellagotto Eleganza "Rut" kommer att paras på nästa löp, förhoppningsvis under tidig vår.