Blogginlägg

Vintern är snart slut - och Våren kommer snart

2014-01-24 19:48

Det var ett tag sedan jag skrev trots att jag lovade mig själv att försöka uppdatera oftare.Det är lättare att lägga in bilder o skriva på face book men en hemsida är ju egentligen ännu viktigare att hålla uppdaterad. Valparna efter Smilla och Dastin har utvecklats fint. Jag är så nöjd med hela kullen.Under hösten så har jag ställt Aska med jättefina resultat. Även Rock och Leia är ställda en hel del med bra resultat.

Vi började utställningsåret med My Dog, tyvärr så var Aska  osäker på det blankpolerade golvet så hon visade inte upp sig på det sätt hon brukar.

Den första dagen så blev  Jax  BIR, så många grattis till Michaela o Jax som visade honom så fint.Blev sen oplacerad i gruppen, men känner mig stolt över detta fina ekipage.

Den andra dagen blev Rock BIR och Leia BIM, många grattis till er med, känner mig stolt över det fina resultet min kull hade som helhet.

Blir spännande att följa alla i framtiden.

Carmen var med också en dag på My Dog, det gick riktigt bra att visa henne, det var väldigt trångt vid lagotto ringen. Carmen startade i Juniorklass, men fick VG, domaren tyckte hon var valpig, ja hon var precis 9 mån o 5 dagar .

Under våren så kommer jag att träna med Aska så vi kan starta appellen till sommaren, vi får se om det blir spår eller sök.

Ser fram emot vår/sommaren med alla utställningar och kurser, alla helger är nästan inbokade med olika hundaktiviteter.

Vi har valpar i huset, Sally och Fedro har fått fem fina valpar, 4 tikar och 1 hane.

Sally kommer ifrån min kennel, hon är efter Belissa. Pernilla som äger henne ska behålla en valp efter henne. En av tikarna kommer att flytta med Sally hem till Västerås igen.

Valparna ser väldigt fina ut , de har väldigt fina huvuden, det blir nog brunskimmlar på de flesta.

Sally är en fin och trygg mamma och sköter om sina små så bra.

Eventuellt finns hanen kvar så är du intresserad så går det bra att meila, ringa eller skicka meddelande på facbook.

 

 

 


Hösten är här

2013-10-05 11:19

Det är många som säger att de gillar hösten, dit räknar jag mig inte, det är absolut den värsta årstiden jag vet, har svårt med mörker o regn o rusk. Är ju en fryslort med, fryser jämt hur mycket kläder jag än har på mig.

Vi har under hösten  deltagit på en del inofficiella utställningar med lilla blå (Aska)  med strålande resultat.Flertal BIR / BIM (brorsan snöt BIR:et) inte ledsen för det, samt en del placeringar i BIS:en.

Lilla Blå är så rolig att visa, hon gillar verkligen att visa upp sig o sköter sig exemplariskt i ringen.

Både Rock och Lea visas och det tycker jag är så roligt, men framför allt så trivs alla med sina valpar och det är så roligt att få ta del av deras  vardag antingen gnm blogginlägg/ och eller gnm facebook. Jag har skapat en egen kennel grupp på FB så välkommen dit om du vill.Snart, den 10/10 blir de 6 månader, tiden går så fort. Jag hoppas att få till en kennlträff under våren.

 

RUT & FEDRO valpar

Jag är så nöjd med denna kull, alla är frimodiga, öppna o sociala valpar, precis som valpar ska vara!

Fredo, en kille som var kvar lite extra fastnade lite extra hos mig, så busig och han bjuder verkligen på sig själv. Zingo, en liten kreativ tjej, hon ska finnas kvar i kenneln men inte hemma hos mig.

De som har hört av sig är så nöjda och glada för sina valpar, det glädjer mig! Snart kommer en del på besök för att bli friserade, det ser jag fram emot.

Under  höst/vinter så fortsätter vi att träna o att ha kul ihop, lite utställningar blandat med sociala och lydnadsträningar kommer det att bli. Går allt bra så startar  Lilla Blå och jag Lkl1 under våren.

Det kom en liten glad tjej till oss från Italien i somras:

Il Granaio Dei Malatesta Carmen, en underbart liten tik som jag ser fram emot att visa när det blir dags. Tack Monica Benelli för att jag fick köpa henne.

Carmens syster kom med samma transport hon bor hos min kompis Katharina nere i Halland. syster heter Cesira o de verka vara ganska lika i sättet , mao ganska så busiga!

 

Under nästa år så planerar jag en kull lagotto valpar, jag söker därför efter en fodervärd, som krav så ska du :

  • Kunna sköta lagotton päls (med stöd av mig)
  • Vara intresserad av utställning
  • Ge hunden en meningsfullt hundliv, med allt vad det innebär, träna lydnad, rally lydnad, Ag, ha tid för din hund.
  • framför allt så är det en familjehund, som ska kunna vara med i alla miljöer.

 

 

 


Lite blandat om valpar o utställning

2013-08-06 21:08

Sommaren är snart slut o hösten närmar sig. Tiden går fort när man har roligt , det stämmer verkligen bra. Under sommaren har vi hunnit med både utställning samt lite semester. Vissa saker har jag inte hunnit med, hade planer på att starta brukset med Smilla samt lydnadsklass 3, men så blev det inte pga av att min träningsmotivation försvann med vinden. Däremot så gjorde vi en runda på Rallylydnaden den tredje i nybörjarklassen, helt otränade kan jag lova, tittade igenom skyltarna några dagar innan rasmästerskapet och Smilla klev in och körde sitt eget race , vi fick 91 poäng, det var oväntat. Men så är det med den lilla Ängeln ibland så överaskar hon. Hon var så taggad så det var riktigt roligt. Nu är det Fortsättningsklassen vi fokuserar på.

Smillas valpar blir i dagarna 4 månader, de växer o utvecklas så fint, snart är det dags att debutera på utställning för dem, det ska bli underbart roligt att följa dem. Aska bor kvar hemma hos mig, en blue merle tjej.

Rut och Fedro valparna flyttar i slutet av augusti, alla är tingade och flyttar till fina familjer. Jag känner mig väldigt nöjd med den kullen, alla är öppna och glada och utvecklas fint.

En av tikarna Classy kommer att flytt till min syster Åse Gustavsson, hon kommer att vara fodervärd till henne. Det är extra roligt då jag vet att de kommer att följa med på många utställningar och hon kommer att få arbeta en del med lydnaden.

Jag har även importerat en tik från Italien, från Kennel Il Granaio Malatesta, Monica Benneli, Carmen och hennes syster kom samtidigt  . De fixade flygresan väldigt bra, det var riktiga busfrön som kom, bara en massa bus och upptåg,  sådana saker uppskattar jag hos en hund, lite egna idéer och påhitt.

Carmen är brunskimmel, hon var 3 mån och 23 dagar när hon kom till Sverige. Hon och Aska är förstås väldiga kompisar och ibland är det full fart.

 

Till helgen är det dags för utställningen i Askersund, då har jag valt att bara ställa Spira, då får vi se hur det går, ska bli spännande.

 


Nya valpar o lite annat

2013-07-02 17:37

Känner att jag måste skriva av mig lite nu! Alla aussievalpar har nu åkt till sina nya familjer, jag önskar alla stort lycka till, ni vet att ni kan ringa mig närsom helst för att fråga eller berätta något ni undrar över.

Nästan alla har jag kontakt med via FB och det känns väldigt bra att följa dem med bilder och inläggen. Några har jag meilat till o det verkar som att alla trivs med sina valpar och att det går bra!

Lilla Aska blir kvar hemma hos oss, hon är ganska lugn av sig tycker jag, vi tränar på att gå i koppel o en massa miljöträningar.Hon är en trygg tjej som tar saker o ting med ro. Hon var med mig på Örebro Läns Kennelklubbs invigning av nya klubbhuset och hon var så intresserad av både människor o de fyrbenta som var med.

 

Spira som bor hemma hos Anna, är röntgad nu, HD A och ED 0, det blev jag förstås mycket glad för. Snart är det Ipo:s och Amorinas tur med.

 

Jag väntar på Fedros JE dna svar, det ska komma närsomhelst. Hans uppfödare sa i alla fall att han "bör" vara fri. Rut är fri genom hennes föräldrar så det känns bra.

 

"Rut" Lundens Bellagotto Eleganza , fick sina valpar igår, Fedro är pappa till den kullen.alpar

Det blev 5 fina valpar, 3 söta tikar och 2 fina pojkar.

Har stora förhoppningar på att denna kull ska vara full av arbetsglädje!

 

Det finns några otingade ur denna kull så ni är varmt välkomna att höra av er!


Valpar och lite annat smått och gott!

2013-06-16 08:46

Ja trots att jag tänker att bloggen ska uppdaterad ofta så hinner jag inte med det.

Nu har i alla fall valparna blivit 9 veckor och de flesta har flyttat hemifrån. Explode ska vara hemma en några veckor till sen flyttar han till Göteborg. Aska kommer att bo kvar här hemma hos oss.

Tiden från det de föddes fram till nu har fullkomligt rusat fram, oj vad tiden går fort ( när man har roligt)

Nästan alla valpar kommer till familjer med stor hundvana och som tidigare har aussie.Det känns väldigt bra.

Vi har hunnit med några utställningar under våren, Fedro blev BIS 4 på en inoff utställning. Ipo har fått sitt första CERT, det blev vi mycket glada för.Även Spira har det gått bra för .

Vi kommer att åka på utställningar under sommaren. Smilla ska komma igång med träningen för att starta i Lydnasklass 3 förhoppningsvis under hösten, vi får se.

 

Ska även fösöka att komma igång med Rally lydnaden på alla tre.

 

Lilla Aska kommer att få hänga med på de flesta aktiviteter.

Rut är parad med  Fedro, jag förväntar mig valpar som är friska och som har ett frimodigt och bra temperament. Fedro växer i mina ögon, han var lite reserverad när han kom från sin kennel i Rumänien men har utvecklats så mycket under tiden han bott hos mig. Alltid så glad och positiv och arbetsvillig, jag älskar den där killens underbara humör.